Asser partij Plop boos over website cultureel kwartier

De Plop-fractie in de gemeente Assen zegt dat de verkiezing van de nieuwe naam voor het Asser theater oneerlijk verloopt.

Volgens de partij kan op de site www.cultureelkwartier.nl. vaker dan 1 keer gestemd worden op de genomineerde namen Ascade, Assencio, De Rode Beuk, De Nieuwe Kolk of De Rode Beuk. Ook kunnen deelnemers elke willekeurige naam en adres invullen. Verder ontdekte de fractie dat een medewerkster van de gemeente drie van de vijf genomineerde namen als domeinnamen heeft geregistreerd. De PLOP-fractie wil van Assen garanties dat de verkiezing van de nieuwe naam voor het cultureel kwartier 100 procent betrouwbaar verloopt.


Overigens wil PLOP ook dat de leesbaarheid van de site verbeterd wordt. En bovendien wil PLOP weten waarom de website cultureelkwartier.nl niet door Asser bedrijven is ontworpen, maar door twee bedrijven uit Groningen. Verantwoordelijk wethouder Henk van Hooft wilde niet reageren. Er wordt bijvoorbeeld een kleur gebruikt voor de letters die nagenoeg onleesbare letters geeft in zogenaamd 'silver' op een witte achtergrond. Ziet u het verschil?  Wij noemen dit 'fluisteren' zodat het eigenlijk niet wordt gehoord. (gelezen)
Of er wordt een lettertype gebruikt met een verkeerde kleur en grootte zoals hieronder:

LET OP: vrouwelijke stemmers die getrouwd zijn, dienen bij het stemmen hun oorsponkelijke achternaam in te vullen (oftewel hun meisjesnaam). Alle stemmen worden getoetst aan de gemeentelijke basisadministratie. Zo kunnen wij eenvoudig controleren of uw stem geldig is.

Dit kan en mag niet gebeuren, zeker niet op websites die door een overheid worden 'neergezet'. Hiervoor is een standaard ontwikkeld opdat alle websites voldoen aan bepaalde voorwaarden. Eén ervan is de leesbaarheid opdat er in elk geval geen misverstanden ontstaan die zowel de overheid als de burger op welke wijze dan ook nadelig beïnvloeden.De TV-reportage staat hier: Het interview voor de TV
TV-repo Plop.flv

 

En het interview op de radio hieronder:
{rokbox title=|Egbert bij RTV Drenthe| thumb=|images/stories/demo/rokbox/logo_rtv.jpg| size=|250 15| album=|demo|}http://212.178.73.48/media/radio/219EF30EBE7C414DC125764800307846_WFiles_1.mp3{/rokbox}
Klik op bovenstaand plaatje voor het interview van Egbert bij Radio Drenthe.

 

Met dank aan RTVDrenthe

Ook een  voor Assen?