plop-image17 plop-image13 plop-image20 plop-image6 plop-image18 plop-image8 plop-image12 plop-image19 plop-image16

Artikelindex

Assenaren en dan voornamelijk zij die begaan zijn met het wel en wee rond de
naamgeving van het nieuwe Cultureel Kwartier,

Het wonder is geschied!
De commissie van ‘wijze mannen en vrouwen’ is er in geslaagd een selectie te maken
uit een brij van wel 528 namen.

Dus hou je vast! De 5 genomineerden zijn:

  • Assensio
  • Ascade
  • De Rode Beuk
  • De Blauwe Beuk
  • De Nieuwe Kolk       (last but not least!)

 

{rokbox align=|left| title=|Poster geplakt en dat ging hier wel heel erg mooi.|}images/stories/plop_posters_ori.jpg{/rokbox}

Ongelofelijk maar waar! Er is naar jullie geluisterd, zij het maar met een half oor!
Ondanks dat het vrijwel onmogelijk was je voorkeur voor ‘de Kolk’ uit te spreken is het signaal vanuit de Asser samenleving dan toch over gekomen.
Maar zoals te verwachten viel ga je dat als ‘commissie van wijze mannen en vrouwen’  niet volmondig toegeven en daarom probeer je er op een ietwat slinkse wijze mee om te gaan. Je brengt er gewoon een kleine verandering in aan.
Het ‘gewone volk’ blij en zij kunnen nog steeds met opgeheven hoofd door onze mooie stad paraderen.
Moet mij wel van het hart dat, bij het lezen van deze selectie van namen, ik mij niet kan voorstellen dat deze ‘poppenkast’ een maand langer heeft moeten duren. Kan natuurlijk zijn dat ik het niveau van die andere 523 geopperde namen zwaar onderschat.
Maar ja, laat ik nu ophouden met drammen.
We hebben gedeeltelijk onze zin gekregen, dus laten we blij zijn en met z’n allen onze voorkeur uitspreken voor ‘de Nieuw Kolk’. (wat overigens in de volksmond gewoon ‘de Kolk’ zal blijven!)
Ach en eigenlijk vind ik dat de jury het ons toch wel een beetje makkelijk maakt, want zeg nou zelf. Als je de andere keuzemogelijkheden bij langs loopt, dan krijg je toch niet echt het gevoel dat hier sprake is van serieuze concurrentie.

Dus laat je stem horen!
Je kunt dit doen op www. cultureelkwartier.nl (hopelijk lukt het nu wel!). Ook kun je je stem uitbrengen via een stemcomputer op het stadhuis of in de bibliotheek. De laatste mogelijkheid om je voorkeur uit te spreken is via de bon in ‘Het Gezinsblad’ van 7 oktober, die te vinden is bij de ‘Berichten van de Brink’! 

Iedereen die het toekomt bedankt voor de vele blijken van ondersteuning, we hebben het samen ingezet en laten we het samen ook afmaken.

Kees Boonzaaijer

 

 

 


 

Droppedoes schreef op woensdag 30 september 2009 om 22:33

Les jeux sont faits

Oftewel: De teerling is geworpen.

Wat een aderlating van dit oh zo mislukte traject van het college van B&W om de Assenaar in deze bestuursperiode toch nog iets te te laten kiezen. Eén van twee want de tweede keus die de Assenaar mag maken zal een politieke keuze worden...de gemeenteraadsverkiezingen in 2010.

Wat een farce... Indien dit de namen waren uit een lijst van 528 namen (die we uiteraard nog willen inzien) dan gruwel in van afschuw en vraag me nu toch echt af of Assen dan wel een cultureel kwartier waardig is. Maar goed, vijf namen waarvan me één natuurlijk opvalt.

De Nieuwe Kolk. Dit doet mij bevestigen in wat ik al eerder heb geuit maar toch...nog maar een keer. Hier zit een college zonder ballen. Ze zal nooit toegeven...nooit maar 'De Kolk' mag gewoonweg niet doorgaan. In hun ogen is dat een nederlaag die Assen niet zal overleven en Assen zal verdoemd worden tot vele donkere jaren....of natuurlijk dit college icon_deep_clin.gif zoals ik dat dan weer even in gedachten zie opkomen.

Nee...het wordt De Nieuwe Kolk, dan 'winnen' ze toch nog wat.

Het volk zal toch zegevieren heren bestuurders want voor ons blijft het altijd De Kolk.