Nieuwsbrief editie maart 2022

Onze nieuwsbrief
Wij zullen periodiek met een nieuwsbrief komen om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden. In de nieuwbrief leest u onder meer het laatste nieuws van onze raadsfractie. Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Gemeenteraadsverkiezingen 2022
Met veel enthousiasme hebben 19 leden zich kandidaat gesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. De kieslijst zoals voorgedragen door het bestuur is door de leden vastgesteld. Onze lijsttrekker is Henk Santing. Henk is al jaren onze fractievoorzitter in de gemeenteraad en we hebben hem met veel vertrouwen herkozen. “Henk is iemand die met zijn kennis, ervaring, betrokkenheid, bekwaamheid, inzet en inzicht van onschatbare waarde is voor de partij.”

De top 12 ziet er als volgt uit:

1 Henk Santing
2 Kees Boonzaaijer
3 Janna Booij-Venekamp
4 André Dik
5 Albert Roggen
6 Lia de Ruiter-Dekker
7 Ciske Fontijn
8 Joan Wolthers
9 Ruud Wiersema
10 Johan Seubring
11 Dick Hummel
12 Mustar Effendi

We hebben twee nieuwe kandidaten bij de eerste 7 plekken op de lijst, namelijk Albert Roggen en Ciske Fontijn.

Voor de volledige lijst en een foto kijkt u op de website https://www.stadspartijplop.nl/verkiezingen/verkiezingen-2022/912-de-kieslijst-is-vastgesteld

De gemeenteraadsverkiezingen zijn op woensdag 16 maart. Ten behoeve van vervroegd stemmen zullen ook op 14 & 15 maart enkele stembureaus open zijn. Welke stembureaus wanneer open zijn vindt u in de brief die bij uw stempas in de envelop zit.

Op dit moment hebben we als Stadspartij PLOP 4 zetels. Onze ambitie is om niet alleen dit aantal te evenaren maar ook om te groeien.

Daarom hebben we veel werk gemaakt van ons verkiezingsprogramma en hebben we ook een aantal speerpunten benoemd zoals: “Assen op 1”, “Levendigheid begin in de wijk” en “Geef jongeren eindelijk hun jongerencentrum in de binnenstad’.

Lokaal geldt het Asser verhaal. Daar staat Stadspartij PLOP, als ogen en oren van de stad, al bijna 30 jaar voor. Onafhankelijk en met gezond verstand staat bij stadspartij PLOP onze stad op 1.

Dat laten we in ons verkiezingsprogramma duidelijk blijken. We willen een stad met passende ambities, een sociale stad die bruist en leeft. We willen onze stad aantrekkelijker, schoner en veiliger maken. Een stad die financieel gezond is. We laten het graag zien in ons verkiezingsprogramma.

We nodigen u daarom uit om het verkiezingsprogramma en onze speerpunten lezen. Dan kan hier: https://www.stadspartijplop.nl/verkiezingen/verkiezingen-2022


Campagne 2022

Met veel enthousiasme is de campagne inmiddels gestart.

Een groepsfoto en individuele foto’s van de kandidaten zijn inmiddels geschoten. De foto’s ziet u op de persoonlijke ansichtkaarten. Uiteraard staat ieders ansichtkaart met een persoonlijk verhaal op de website: https://www.stadspartijplop.nl/nieuws/laatste-nieuws/921-de-kandidaten-voor-2022-2026.

Maar u gaat meer van ons horen. Zo zijn we al een aantal zaterdagen en woensdagen te vinden in de binnenstad (Koopmansplein) en de wijkwinkelcentra. Dat blijven we doen tot aan de verkiezingen…… wanneer weersomstandigheden of coronamaatregelen geen spaak in het wiel steken tenminste.

Wilt u ons ontmoeten of iets aan ons kwijt? U bent van harte uitgenodigd. We gaan graag met u in gesprek.

Mocht u ons op een andere manier willen benaderen dan kan dat ook. U kunt ons bijvoorbeeld een e-mail zenden. U treft ons e-mailadres bovenaan deze nieuwsbrief. De telefoonnummers van fractie en bestuur zijn eveneens te vinden op de site.

Binnenkort kun u ook onze verkiezingskrant in uw brievenbus verwachten.

Lief & leed
Jan Blom, lid van het eerste uur, is al enige tijd ziek.  Gelukkig is hij inmiddels herstellende en weer thuis. We wensen Jan een spoedig verder herstel en hopen hem snel weer ergens bij een PLOP-activiteit tegen te komen. 

Nadat ze al jaren samen zijn gaan Andre Dik en Iwona Douwes trouwen. Dat zou oorspronkelijk op de mooie datum 2-2-2022, maar toen gooide corona roet in het eten. De nieuwe datum is 2-3-2022. Wij wensen Andre en Iwona heel veel geluk!!!

Erik Smit heeft een stevige operatie mogen ondergaan, waarvan hij langzaam weer aan het bijkomen is. Ook hem wensen we veel beterschap en sterkte.

Tot slot wensen we ook Hans Wensing veel beterschap en sterkte. Hem viel vorige week een hartoperatie te beurt, waarvan hij nu herstellende is.

Waar is de fractie de laatste tijd mee bezig geweest?
Het is een drukke tijd met ook de voorbereidingen op verkiezingen. De laatste maanden  in de gemeenteraad kenmerken zich door veel onderwerpen die het college nog eventjes wil doordrukken. Opletten geblazen dus voor de PLOP fractie. Zoals bij dat krediet voor de proeftuin Lariks waar men een warmtenet wil. Wij hebben geprobeerd om voor de wijk het isoleren van de woningen in het project te krijgen. Dan hebben de bewoners van de Lariks er ook nog iets aan. Zover wil het college niet gaan. Ze gaan wel informeren of zoiets mag. Dat is tenminste iets. Maar veel verwachten we daar niet van. Zoiets gaat ten koste van hun belang. En dit college wil slechts één ding: Assen van het gas af.

Bestuursleden gezocht
Een deel van het huidige bestuur zal aftreden na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Eén van de taken die het bestuur op zich genomen heeft, is zorgen voor goede opvolging. We roepen daarom onze leden op om te bedenken of ze de vereniging een stapje verder willen helpen, door zich kandidaat te stellen voor het bestuur. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met het bestuur:
https://www.stadspartijplop.nl/stadspartij-plop/de-leden-van-het-bestuur

Op onze website is nog meer informatie te vinden, uiteraard ook van de afgelopen jaren:

www.stadspartijplop.nl

Verder kunt u ons volgen op Facebook: https://www.facebook.com/stadspartijplop/

Ook een  voor Assen?