Nieuwsbrief editie juni 2021

Onze nieuwsbrief
Wij zullen periodiek met een nieuwsbrief komen om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden. In de nieuwbrief leest u onder meer het laatste nieuws van onze raadsfractie. Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen? Stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Gemeenteraadsverkiezingen 2022
Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van 1994 zit Stadspartij PLOP onafgebroken in de gemeenteraad van Assen. De verkiezingen van 2022 zijn alweer de achtste waaraan we gaan meedoen. De leden van PLOP zijn onlangs gevraagd of ze zich kandidaat willen stellen voor de kieslijst van PLOP. Een kiescommissie is ingesteld en een werkgroep houdt zich bezig met het partijprogramma en het verkiezingsprogramma. We zijn benieuwd met welk team we de komende vier jaren de belangen van de inwoners van Assen mogen verdedigen.

Gemeenteraadsfractie 2018-2022
De gemeenteraadsleden namens Stadspartij PLOP zijn Henk Santing (fractievoorzitter), Kees Boonzaaijer, Lia de Ruiter en André Dik. De fractie wordt bijgestaan door Janna Booij (plaatsvervangend raadslid) en Joan Wolthers. De fractie vergadert in principe eens per twee weken op de maandagavond. In de agenda op onze website www.stadspartijplop.nl vindt u de data.

Contact opnemen met de fractie? Kijk op
https://www.stadspartijplop.nl/stadspartij-plop/de-leden-van-de-fractie 

Waar is de fractie de laatste tijd mee bezig geweest?
De activiteiten van de fractie waren de laatste maanden, zoals dat voor de rest van Nederland ook gold, hoofdzakelijk digitaal. Fractievergaderingen en gemeenteraadsvergaderingen gingen allemaal via speciale “vergaderplatforms”. De fractie hoopt dat dit gauw achter de rug zal kunnen zijn.

Het betekent natuurlijk niet dat we hebben stilgezeten.


Schriftelijke vragen.
Door schriftelijke vragen te stellen aan het college van burgemeester en wethouders is de aandacht gevestigd op bijvoorbeeld een aantal problemen in de stad. We hebben vragen gesteld over de invulling van de ruimte van KiNK in De Nieuwe Kolk, over duivenoverlast in het centrum, over de storingen in de (slimme) verlichting van het fietspad langs de Europaweg-Zuid, over doorzettingsmacht in het kader van de warmtevisie (kan en wil het college bewoners verplichten/dwingen “van het gas af te gaan”) en over achterstanden in de indicatiestelling voor de WMO.

De reactie en voorgestelde actie is niet altijd helemaal wat we graag zouden willen, maar meestal komt er wel beweging in.

Dat de gemeente ook heel snel kan zijn, bleek toen we vragen stelden over achterstanden in de indicatiestelling voor de WMO. We werden hierop gewezen door WMO-cliënten, die het door deze achterstanden al weken zonder het geld van hun PGB moesten doen. Dit ondanks dat ze wel ruim op tijd de verlenging van het PGB hadden aangevraagd. Naar aanleiding van deze vragen is de gemeente heel snel in actie gekomen, was binnen 24 uur bekend welke cliënten in de problemen kwamen, en zijn maatregelen getroffen om deze mensen zo snel mogelijk zo goed mogelijk te helpen. En hoewel het college over de beantwoording van schriftelijke vragen zes weken “mag doen”, hadden wij het antwoord binnen 5 dagen (waarvan 2 een weekend) binnen.

Meer weten? Kijk op https://www.stadspartijplop.nl/nieuws/laatste-nieuws


Raadsvergaderingen
Ook in de raadsvergaderingen laat de fractie zich niet onbetuigd. Kritische vragen werden gesteld over het Masterplan Klimaatneutraal Vastgoed, de Warmtevisie, de Woonvisie, de Binnenstadsvisie, de Omgevingsvisie, het zetten van een dak op de wielerbaan, de Regionale Energiestrategie. Soms zijn de antwoorden voldoende om alsnog in te stemmen met een voorstel, vaak zijn ze dat ook niet. Op onze site vind u over deze en vele andere onderwerpen de bijdragen die de fractieleden in de raadsvergadering hebben gedaan. Over veel onderwerpen waren bijdragen niet nodig, omdat de voorstellen goed genoeg waren.

Meer lezen? Kijk op https://www.stadspartijplop.nl/nieuws/laatste-nieuws

Bestuursleden gezocht
Een deel van het huidige bestuur zal aftreden na de gemeenteraadsverkiezingen van 2022. Eén van de taken die het bestuur op zich genomen heeft, is zorgen voor goede opvolging. We roepen daarom onze leden op om te bedenken of ze de vereniging een stapje verder willen helpen, door zich kandidaat te stellen voor het bestuur. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met het bestuur: https://www.stadspartijplop.nl/stadspartij-plop/de-leden-van-het-bestuurOp onze website is nog meer informatie te vinden, uiteraard ook van de afgelopen jaren:
www.stadspartijplop.nl

Verder kunt u ons volgen op Facebook: https://www.facebook.com/stadspartijplop/

Ook een  voor Assen?