Krediet ver-/herbouw Kindcentrum Emmaschool

Al sinds 2013 wordt er gedacht en gesproken over de noodzakelijke verbouwing van de Emmaschool. In 2015 betekent dit ook nog eens onderbrengen van de kinderopvang op dezelfde locatie. Inmiddels heeft Plateau, het overkoepelende schoolbestuur, de plannen concreet en is er voor de zomer een vergunningsaanvraag gedaan bij de gemeente.

Zoals bij ieder voorgenomen bouwproject van deze omvang is een ordentelijke participatie van de buurt meer dan wenselijk. Zo kan men meedenken, de zorgen ook tijdig benoemen zodat die wellicht kunnen worden weggenomen of de plannen er rekening mee laten houden. Dat klinkt mooi, maar is in dit geval niet gebeurd. Uiteindelijk is de buurt zo’n 3 maanden voor de vergunningaanvraag geïnformeerd. Daarmee alleen nog ruimte gevend voor cosmetische aanpassingen.

Dit is echt de verkeerde aanpak. Dat maakt ook dat de buurt zich overvallen voelt, het proces ook niet vertrouwt. Ze overwegen dan ook het juridisch aan te vechten.

De rol van de gemeenteraad in dit soort processen is welhaast een symbolische. We zijn er slechts om het krediet dat nodig is voor het bouwproject toe te kennen. Een technische formaliteit.

Dat neemt niet weg dat Stadspartij PLOP in de raadsvergadering van 18 oktober 2023 haar ongenoegen heeft geuit over de belabberde manier waarmee Plateau met de buurt is omgegaan. Overigens zijn we net zo verbaasd dat een deel van de gemeenteraad daar dan weer zo makkelijk overheen stapt.


Henk Santing
Fractievoorzitter Stadspartij PLOP

 

 

Ook een  voor Assen?