De Laadpalen Visie

De ontwikkeling naar de meer duurzame mobiliteit is in volle gang. De Laadpalen Visie geeft een actuele kijk van de gemeente op het plaatsen van openbare laadpalen in Assen.
De basisstructuur is gericht op dat je in principe binnen 250 meter van je huis een openbare laadpaal kunt vinden. Ook onze fractie vindt dat een prima basis om de eerste jaren na te streven. Daarna kunnen we kijken of en wat er dan nog meer nodig is.

Het opladen van elektrische auto’s kan uiteraard op meer plekken kan dan alleen de openbare laadpalen waar de gemeente zich op richt. Het totale netwerk wordt een mix van alerlei mogelijkheden. Een onderdeel van deze mix is het aan huis kunnen opladen van je elektrische auto. Dat mag in Assen nu alleen bij huizen met een eigen oprit. De stroom van je energieleverancier is vaak al goedkoper. Maar als je daarvoor je eigen opgewekte zonne-energie kan gebruiken, ben je natuurlijk geweldig goedkoop uit.

Stadspartij PLOP vindt dat dit voor meer huishoudens mogelijk moet zijn. Dus ook als je geen eigen oprit hebt. Want anders vergoten we als gemene die armoedekloof. Bovendien, makkelijk en goedkoop opladen maakt het overstappen naar een elektrische auto ook aantrekkelijker.
Samen met de SP hebben we daarom een wijziging (amendement) op de Visie opgesteld. Daarin erkennen we de kracht van thuis opladen en laten we de gemeente nader onderzoek doen om de mogelijke methoden toe te laten in Assen.
Dit amendement is mede ingediend door Groen Links. Bij de stemming (tijdens de besluitvormende raadsvergadering op 20 april 2023) steunden ook Assen Centraal en de PvdA. Daarmee is het met 17 stemmen voor en 16 tegen aangenomen!!

Henk Santing, fractievoorzitter Stadspartij PLOP

Ook een  voor Assen?