plop-image10 plop-image9 plop-image13 plop-image6 plop-image11 plop-image15 plop-image8 plop-image12 plop-image5 plop-image14 plop-image16

Maanden heb je ernaar toegewerkt. Weken heb je op zaterdag alle (met name winterse) weertypen getrotseerd om campagne te voeren op het Koopmansplein en in de wijken. Posters plakken, flyers uitdelen, gesprekken voeren, meningen ophalen, ballonnen opblazen, plopcorn maken…..

En dan, zo ineens, is dat voorbij. Nou ja, zo ineens, het was bijna half twee vannacht toen de voorlopige definitieve uitslag van de verkiezingen bekend werd. Met hele interessante uitkomsten en verschuivingen. Verlies voor de PVDA, D66, CDA en SP. Winst tot forste winst voor VVD, GroenLinks en nieuwkomer 50+.

En stabilisatie voor CU en Stadspartij PLOP. Cu, die daarmee met 5 zetels de grootste partij in Assen is. Voor het eerst in de Asser politieke geschiedenis is dat een andere partij dan de PvdA. En Stadspartij PLOP, die opnieuw 4 zetels in de wacht mag slepen en daarmee opnieuw laat zien een goede constante factor in het Asser politieke klimaat te zijn geworden. En daar mogen we niet alleen tevreden mee zijn, maar ook best trots op zijn! Al 25 jaar de ogen en oren van de stad. En we gaan voor de volgende 25! Uiteraard in nauwe samenwerking met alle Assenaren.

De hartelijke felicitaties aan de ChristenUnie, de VVD, GroenLinks en 50+.

En hartelijk dank aan alle kiezers! Alle PLOP-stemmers, alle PLOP-leden, alle PLOP-kandidaten en alle PLOP-vrijwilligers -met uiteraard een speciale schijnwerper op onze onvermoeibare campagneleider, André Dik- die de afgelopen jaren, maanden, weken en dagen hebben mogelijk gemaakt. Jullie zijn TOP!!

Janna Booij
22 maart 2018

 

Team 2018