OutleTT Assen en de Toeristisch Recreatieve Zone

Voorzitter, ik hou het kort.

Op 11 februari 2016 hebben wij aangegeven dat wij in principe gaan voor de kansen in de Toeristisch Recreatieve Zone én voor de toekomst van de binnenstad. Voor beide zagen en zien wij op basis van alle rapporten, meningen, cijfers, feiten, en gek genoeg onze eigen ideeën, kansen en een toekomst.

Wij zagen en zien ook, dat daarbij aan diverse randvoorwaarden moet worden voldaan en dat een hoop werk zal moeten worden verzet in goede samenwerking met alle partijen. Daarom waren wij de mede-indieners van de beide moties waaraan nu ook wordt gerefereerd.

De geschetste aanpassingen van het OutleTTplan lijken zeker een verbetering te zijn. We zijn benieuwd naar de definitieve plannen.

Hamvraag is of voldoende wordt tegemoet gekomen aan wat in die moties is vastgesteld. Voorzitter, mijn fractie is hier tevreden over. Helemaal nadat het college heeft bevestigd dat de openingstijden van de OutleTT gelijk moeten zijn aan die van de binnenstad.

Wij zeggen daarom opnieuw ja tegen de OutleTTplannen, nog steeds ja tegen de plannen voor de binnenstad en nog steeds ja tegen de ontwikkeling van de Toeristisch Recreatieve Zone.

Janna Booij tijdens de raadsvergadering van 19 oktober 2017

Ook een  voor Assen?