Parkeerbelasting verordening 2014

Zoals al eerder aangegeven tijdens de opiniërende bespreking blijft de fractie van Stadspartij PLOP bij haar standpunt dat er bij het invoeren van ‘betaald parkeren’  op het Veemarktterrein een verkeerd signaal wordt afgegeven. Maar om ons moverende redenen willen wij het voorgestelde alternatief van de binnenstad ondernemers (automobilisten de parkeergarages inlokken d.m.v. het verstrekken van kortingskaarten) een kans geven. Echter wij willen wel na 1 jaar, aan de hand van o.a. de jaarcijfers parkeerbelasting, toetsen of de verwachtingen m.b.t. de verplaatsing van ‘Veemarktterrein parkeren’ naar ‘parkeergarage parkeren’ zijn uitgekomen.  TIP! Uitgebreide communicatie over de veranderingen/voordelen naar de doelgroep toe en een overduidelijke bewegwijzering hoe de parkeergarages te bereiken, zijn van groot belang om de gewenste omslag om te bewerkstelligen.

De tijdsuitbreiding van het ‘straat parkeren’ blijven wij afwijzen. De wethouder heeft ons de vorige keer niet kunnen overtuigen van de toegevoegde waarde. Integendeel! De onderbouwing was ronduit zwak. Onsympathieke voorstellen dien je goed te onderbouwen en dan kom je er niet met een opmerkingen als “dat is inherent aan het wonen in de binnenstad!” Ook met het argument dat aangesloten wordt bij de winkelopeningstijden slaat de gemeente de plank mis. Op ma t/m do maken alleen supermarkten en bouwmarkten gebruik van de mogelijkheid langer open te zijn. En deze zijn voornamelijk buiten het directe centrum en in periferie te vinden. Nee het verweer van de wethouder heeft de PLOP-fractie nog meer gesterkt in haar overtuiging dat hier de geschatte inkomsten bij lange na niet opwegen tegen de overlast die het oplevert voor de bewoners van de binnenstad en de ring er omheen.

NB. Tenslotte, en ook niet onbelangrijk, de vermelding dat ik tijdens mijn bijdrage in het Informerende blok(onder enorme tijdsdruk) een nieuw SPEEDREAD record heb neergezet! Pluim voor mezelf, dikke min voor de manier waarop dit onderwerp er doorgejast moest worden!

Fractievoorzitter Kees Boonzaaijer tijdens de raadsvergadering van 6 november 2013


Bij de stemming over het voorstel heeft de fractievoorzitter een stemverklaring afgegeven, inhoudende dat de fractie niet kan instemmen met de uitbreiding van de tijden voor het betaald parkeren op de avonden en de zondagmiddag.

(Noot van de redactie: De laatste opmerking van Kees betreft de behandeling van dit punt in de raadsvergadering van l23 oktober j.l. Die vergadering begon om 19:00 uur, het agendapunt was rond 23:30 uur aan de beurt en de vergadering was om 01:00 uur afgelopen.................. )

Ook een  voor Assen?