UPGRADING TT CIRCUIT

Ondanks het feit dat hier weer zo’n overbodige Engelse term gebruikt wordt is de boodschap erachter duidelijk. ONS circuit heeft MONDIAAL een naam hoog te houden en wil dit in de toekomst ook blijven doen. Dus de geplande aanpassingen zorgen voor een OPWAARDERING (Upgrade!) van het in motorsportkringen grootste heiligdom op aarde (‘de kathedraal’).

Op de keper beschouwd is Assen de laatste tijd eigenlijk nooit zo scheutig geweest met het verstrekken van gelden aan het circuit. Eigenlijk best wel een beetje vreemd gezien de toegevoegde waarde die het TT circuit heeft voor de gemeente Assen. We kunnen gerust stellen dat WIJ al tijden voor een dubbeltje op de eerste rang zitten!

Ander argument voor Stadspartij PLOP om positief te beslissen over de verstrekking van de gevraagde financiële bijdrage is het feit dat de ‘OPWAARDERING’ van het circuit geheel past binnen de doorontwikkeling van de TRZ, op een manier die WIJ voor ogen hebben. Het geeft een tastbare meerwaarde aan de wederzijdse ambities van de betrokken ontwikkelaars in het gebied. Iets wat ook heel expliciet is uitgesproken door de partijen zelf.

Tenslotte en ook niet geheel onbelangrijk in onze afweging akkoord te gaan met verstrekking van de subsidie, is de dekking van waaruit wij ‘onze’ bijdrage betalen. Ik doel hier op de REP(Regionaal Economisch Programma)- middelen die ons ter beschikking staan voor projecten die van toegevoegde waarde zijn voor de ontwikkeling van onze bij tijd en wijle zieltogende Provincie.

DUS DOEN!

 

Kees Boonzaaijer tijdens de raadsvergadering van 5 oktober 2017

Ook een  voor Assen?