IJkpunt DNK

Het is goed om te constateren dat DNK, de nieuwe entiteit die is ontstaan na de fusie van Theater/Bioscoop De Nieuwe Kolk en de Openbare Bibliotheek Assen, op de goede weg is. Het is ook goed om te vernemen, dat de fusiepartners zo voortvarend, enthousiast en bevlogen de uitdaging hebben opgepakt en met volle inzet hier handen en voeten aan geven. Iets wat de nieuwe directie uitstraalt, elke keer als ergens acte de presence wordt gegeven. Iets, dat ook blijkt uit de brief die DNK ons heeft geschreven als reactie op het evaluatierapport. Wat dat aangaat zouden we willen zeggen:  “vooral doorgaan”.

Voorzitter, er zijn voorzieningen in deze samenleving die de samenleving geld mogen kosten. Scholen en sportvoorzieningen zijn daar voorbeelden van. Cultuur is een ander voorbeeld. Dat de exploitatie van DNK ook voor de toekomst niet geheel sluitend zal zijn is dus geen overwegend bezwaar.

De fractie van Stadspartij PLOP zou er, zeker na de zeer leerzame informerende raadsvergadering, die we onlangs over dit onderwerp hebben gehad, wél de voorkeur aan geven dat voor de dekking van de toekomstige tekorten wordt gezocht naar een structurelere oplossing binnen de normale begroting. De reserve Weiersstraat heeft sowieso niet het eeuwige leven, en we zouden het een goed idee vinden als daaruit ook kan worden geput voor doeleinden, die te maken hebben met de oorspronkelijke doelstelling van de reserve, namelijk verbeteringen in het gebied rondom DNK, het Cultureel Kwartier, de Culturele As, de Asser binnenstad. We beseffen dat dit voor deze raadsperiode erg lastig zal worden, nu we al in het laatste jaar daarvan zitten. We willen het wel meegeven aan toekomstige raden/college’s.

Janna Booij tijdens de raadsvergadering van 18 mei 2017

Ook een  voor Assen?