Regenboogweek en Coming Out dag

Onder meer drie raadsleden van Stadspartij PLOP waren maandagochtend in alle vroegte al op het station in Assen in touw.

Noes

In oktober 2014, tijdens de jaarlijkse Regenboogweek, is de gemeente Assen toegetreden tot de Regenboogsteden in Nederland. Een Regenboogstad bevordert de emancipatie en acceptatie van Lesbiennes, Homo’s, Biseksuele mannen en vrouwen en Transgenders (LHBT’s). Daarnaast werkt een Regenboogstad mee aan een veilige woon-, leef en werkomgeving voor deze groep. Op 11 oktober was het Internationale Comingout Day. Op de dag daarna, maandag 12 oktober, hebben de Regenboogsteden collectief de Regenboogvlag uitgestoken. Ook in Assen is de vlag gehesen.

Het COC Groningen/Drenthe, de belangrijkste partner in de uitvoering van het Regenboogbeleid in Assen, wilde daarnaast op maandag 12 oktober extra zichtbaar maken dat Assen Regenboogstad is. Dit is gedaan door in de ochtend een uur lang, van 08.00 uur tot 09.00 uur, zichtbaar te zijn in de omgeving van het station door roze koeken uit te delen en een ansichtkaart mee te geven die verwijst naar Coming Out Dag.

Naast wethouder Wiersema (Stadspartij PLOP) waren ook raadsleden, leden van COC Groningen/Drenthe en leden van ANBO Roze 50+ aanwezig op het station in Assen.

Coming out dag 2015

Een prima actie, die zeker een vervolg verdient.

 

Assen 12 oktober 2015

 

Ook een  voor Assen?