Preventie- en handhavingsplan Drank- en Horecawet

Om hier te staan als dochter van één van Assens meest bekende caféhouders en over dit onderwerp, "Preventie-en Handhavingsplan" te praten in mijn hoedanigheid als raadslid van Stadspartij PLOP, is aan de ene kant heel bijzonder en aan de andere kan heel logisch. Het is namelijk heel belangrijk dat er een goed plan op tafel ligt. Het gaat over onze jongeren en daar willen we het beste voor.

En als ik lees dat Drentse jongeren minder drinken ten opzichte van hun leeftijdsgenoten in Nederland en de Asser jongeren minder drinken dan hun Drentse leeftijdsgenoten, kunnen we stellen dat we op de goede weg zijn. Geweldig ook dat er 3x per jaar een alcoholvrij feest wordt georganiseerd en, kijkende naar het aantal bezoekers, een groot succes!

De handhaving, door BOA's,  is goed, maar we willen er wel op wijzen dat hier geen sprake mag en kan zijn van willekeur! "Gelijke monniken, gelijke kappen". Aan de andere kant moeten we oppassen dat we niet doorslaan! Zoals die mevrouw met een baby, die een paar flessen wijn wilde afrekenen, maar ze niet meekreeg omdat haar kindje nog geen 18 was.

Tot slot: gisteren kregen we de uitkomsten van de gesprekken met Koninklijke Horeca Nederland (KHN), waarvoor onze dank. Dit gelezen hebbende, kan ik zeggen dat Stadspartij PLOP zich kan vinden in de antwoorden van het College op de vragen van KHN.

Lia de Ruiter-Dekker tijdens de raadsvergadering van 30 april 2015

Ook een  voor Assen?