Aanpassingen Asser Parkeerbeleid

Gelijk hebben is één, maar gelijk krijgen is een tweede.

Als jouw gelijk van alle kanten wordt bevestigd krijg je daar normaal gesproken een goed gevoel bij! Maar in deze ontbreekt dat fijne gevoel geheel! Het is meer een gevoel van teleurstelling bij een gemiste kans.

Ik voelde me geen Nostradamus toen ik eind vorig jaar verkondigde dat de voorgenomen uitbreiding van de straatparkeertijden in de binnenstad op heel veel weerstand zou stuiten en dat de minieme opbrengsten(ongeveer 100.000 euro!) in geen verhouding zouden staan tot de ellende die het zou veroorzaken.

Nu we een paar maanden verder zijn wordt de Raad verzocht in te stemmen met aanpassingen naar aanleiding van gebleken omissies. Uit de vele, vele klachten van allerlei aard zijn er een paar selectief uitgelicht. Het verzoek ligt er nu, gelijk een tandarts, een paar gaatjes te dichten. Maar dat gaat wat ons betreft niet ver genoeg. Wij pleiten ervoor het hele gebit eerder aan een uitgebreid onderzoek te onderwerpen en niet te wachten tot het afgesproken saneringsonderzoek in april 2016. Wat de fractie van Stadspartij PLOP betreft wordt de herijking vervroegd naar dit najaar, wanneer we in de begroting de financiële voorwaarden voor volgend jaar vastleggen. In de aanloop naar de begrotingsbehandeling zijn de halfjaarcijfers bekend en de tijd die nog rest zou voldoende moeten zijn om alle + + en - - van het nieuwe parkeerbeleid op een rij te zetten!

Dit alles om nog enigszins invulling te geven aan het motto ‘beter ten halve gekeerd als ten hele gedwaald’!

NB. De met stoom en kokend water in elkaar geflanste motie van de VVD om slechts een miniem onderdeel van het nieuwe parkeertijdenbeleid aan te passen gaat wat de fractie van Stadspartij PLOP niet ver genoeg en dient afgedaan te worden als een actie ‘voor de bühne’! Vreemd genoeg waren de indieners en ondersteuners niet zo slim ons te steunen in ons verzoek om de evaluatie vóór de begrotingsvergadering plaats te laten vinden, zodat ze de door hen gewenste aanpassing ook eerder hadden kunnen doorvoeren.

Gelukkig zijn onze inspanningen niet geheel vergeefs gebleken. De wethouder heeft namelijk in de raadsvergadering van 5 maart de toezegging gedaan de evaluatie 4 maanden eerder dan gepland plaats te laten vinden.

WORDT ONGETWIJFELD VERVOLGD

Kees Boonzaaijer namens de fractie van Stadspartij PLOP
6 maart 2015

Ook een  voor Assen?