Florijnas. Vierde kwartaalrapportage 2014

Voorzitter, ik kan het redelijk kort houden. Afgezien van de constatering, dat de rapportage gelukkig opnieuw duidelijker en leesbaarder is geworden, heb ik een tweetal opmerkingen.

In de eerste plaats wordt, op pagina 7 onder het kopje “2.2.2. Havenkwartier” het volgende gesteld:
“Er wordt gewerkt aan scenario’s voor de ontwikkeling van het Veemarktterrein en de financiële vertaling hiervan. Dit leidt tot een nieuw ontwikkelplan voor het Veemarktterrein, waarmee ook invulling wordt gegeven aan het college-programma op dit punt.”

Deze zinsneden, ondanks de verwijzing naar het collegeprogramma, roepen bij ons beelden op, schrikbeelden zo u wilt, die zich naar onze mening niet verhouden tot de tekst in het collegeprogramma, waar op pagina 3, onder het kopje “Woningbouw” wordt gesteld: ”Woningbouw aan de randen van het Veemarktterrein is mogelijk. Tegelijkertijd blijft het beschikbaar als evenemententerrein.”

Wij zouden dit dus heel graag op enigerlei wijze uitgelegd krijgen. Temeer daar deze rapportage op dit punt ook afwijkt van de vorige, waar de toen voor ons eveneens onbegrijpelijke mededeling  stond, dat er wat het Veemarktterrein betreft aangegeven wordt dat de in het vorige rapport aangekondigde invulling van de “envelop” aan de rand van het terrein is opgeschort, met als reden dat men eerste de stedenbouwkundige en financiële invulling wil afwachten.

Ten tweede en tot slot de opmerking dat onze zorg over het opschuiven van de uitvoering van een toenemend aantal deelprojecten, met het risico dat niet alles binnen de gestelde tijdslimiet tot een goed eind gebracht kan worden, nog niet is weggenomen. Wij zullen dit dus kritisch blijven volgen.

Janna Booij tijdens de gemeenteraadsvergadering van 12 februari 2015

Ook een  voor Assen?