Stadspartij PLOP blij met gratis toegang voor Dance Festival tijdens TT-Speedweek

Op 13 juni 2014 stelde de fractie van Stadspartij PLOP het college van burgemeester en wethouders -alweer- vragen over de gang van zaken. Onder de titel "De teloorgang van de TT-week" is deze brief op deze site te vinden.

Inmiddels is bekend dat de organisator van het evenement, Speed Events, op last van de gemeente een aantal onzalige ideeën heeft laten vallen. Zo zal geen metershoge houten motor, gemaakt van 250 pallets, in de brand worden gestoken en zullen geen hekken worden geplaatst rondom het terrein waar Jovink en de Voederbietels in de TT-nacht zullen optreden. De fractie is blij dat de gemeente in elk geval hier haar invloed heeft kunnen laten gelden, bij monde van wethouders Ruuds Wiersema, die namens Stadspartij PLOP in het college zit.

Vanmiddag (vrijdag 20 juni) heeft Speed Events bekend gemaakt dat het Dance Festival, dat op de Havenkade wordt gehouden, toch ook gratis toegankelijk blijft. In verband met de veiligheid, ook gelet op het incident vorig jaar tijdens de TT-nacht op het Danceterrein, worden er rondom het terrein wel hekken geplaatst en wordt er wel gefouilleerd.

In een reactie op de nieuwe internetkrant "Asser Courant" gaf onze fractievoorzitter aan daar zeer tevreden over te zijn. Zie voor dit artikel (en eerdere berichtgeving over het TT-gebeuren) http://www.assercourant.nl/algemeen/algemeen-1/tt-dancefestival-toch-gratis-toegankelijk

Ook een  voor Assen?