Stichting TT SPEED WEEK ASSEN legt verantwoording voor ontstane problemen bij Gemeente Assen neer


De stichting TT Speed Week heeft vanmiddag haar plannen voor dit jaar gepresenteerd. Ondanks het feit dat de gemeente Assen al een mondelinge principeovereenkomst heeft met GK- Producties uit Leeuwarden is het stichtingsbestuur van de TT Speed Week een overeenkomst voor  5 JAAR(!!!) aangegaan met Speed Events NL . Dit gerenommeerde bedrijf(o.a. organisator van VKV City Racing Rotterdam en Moskou) gaat er vanuit dat zij een spectaculair motorsport gerelateerd programma neer kunnen zetten. Hiervoor zal in de toekomst een bedrag van ongeveer 3 miljoen euro beschikbaar moeten komen.(over realiteitszin gesproken!)

Erg veel duidelijkheid heeft de persconferentie niet opgeleverd. De muzikale invulling en het totale aantal podia waarop dit plaats moet vinden zijn nog ongewis. Wel werd er door organisator Robert Heilbron opgemerkt dat de Asser Horeca zelf ook een 2-tal podia zal ‘bemannen’. Navraag hierover onder de in grote getale aanwezige Asser Horecaondernemers doet anders vermoeden. ZIJ ZEGGEN VAN NIETS TE WETEN! En dit past weer precies in het plaatje dat de gang van zaken tot nu toe het beste weergeeft. De communicatie naar de Asser ondernemers was en blijft ondermaats.
 
Het grote struikelblok voor de Asser Horeca, de buitensporige verhoging van de precariorechten in de TT week, blijkt nog steeds niet van tafel. De vraag van een ondernemer hoe het Stichtingsbestuur de ontstane problemen denkt op te lossen werd afgedaan met de opmerking  dat er een toezegging van de Gemeente Assen ligt dat dit geld er komt en dat zij zich daar verder niet verantwoordelijk voor voelen. Dit geldt ook voor de al eerder aangehaalde overeenkomst met GK-producties. De verantwoording  hiervoor wordt volledig bij de gemeente gelegd.

Kort gezegd: “ De ontstane problemen zijn een zaak van de gemeente Assen en het TT Stichtingsbestuur  voelt zich niet geroepen bij te dragen aan een oplossing! “

Assen, 31 maart 2014
Kees Boonzaaijer

Ook een  voor Assen?