TT-festival -vervolg- "Harde toezegging van Assen"

In de raadsvergadering van 6 maart 2014 heeft Stadspartij PLOP-raadslid Boonzaaijer de wethouder van Economische Zaken, de heer Henk Matthijsse, opnieuw gevraagd naar de voortgang rondom het TT-festival, met name ten aanzien van het conflict met de Horeca inzake de precariorechten en ten aanzien van de claim, die door de organisatoren van het Festival van 2013 bij de gemeente is neergelegd. De wethouder antwoordde niet op de vraag ten aanzien van de claim. In het Dagblad van het Noorden was de volgende dag dit artikel tt lezen…….

‘Harde toezegging van Assen’


Maaike Wind
HenkWollerich

ASSEN 7 maart 2014

GK Producties en Mix Events – die samen een claim van 250.000 euro hebben ingediend bij de gemeente Assen – zeggen harde toezeggingen te hebben dat zij ook dit jaar het motorfeest mocht organiseren.

,,We hebben in oktober op verzoek van de gemeente al weer met elkaar om de tafel gezeten’’, zegt Jan Gaastra van Mix Events. ,,Daarbij is de intentie uitgesproken dat we verder gaan met elkaar. Op basis daarvan hebben we voorbereidingen getroffen en investeringen gedaan. Twee weken geleden kregen we, zonder nadere toelichting, te horen dat we toch waren afgevallen.’’

Volgens Gaastra is de toezegging van de gemeente ook niet zo vreemd. GK en Mix stapten vorig jaar in de organisatie van het TT Festival. De organisatoren leden vervolgens een fors verlies van 100.000 tot 150.000 euro omdat door kou en regen de verkoop van consumpties tegenviel. ,,In 2014 zouden we de kans krijgen het verlies weer wat goed te maken’’, aldus Gaastra.

De claim werd gisteravond tijdens de raadsvergadering aan de orde gesteld door Stadspartij Plop. Wethouder Henk Matthijsse (VVD, Economische Zaken) ging er tijdens de vergadering nauwelijks op in. Later zei hij desgevraagd van geen claim te weten. Tien minuten later wist de woordvoerder van Matthijsse alsnog te melden dat na enig speurwerk de claim boven water was gekomen.

Volgens Gaastra verschuilt Assen zich er achter dat dit jaar niet de gemeente zelf het motorfeest organiseert, maar de stichting TT Motorweek. ,,De gemeente zegt er daardoor niets aan te kunnen doen.’’

De claim is een fikse tegenvaller omdat de organisatie nu mogelijk wordt vertraagd. En daar zit al veel tijdsdruk op. Woensdag werd juist bekend dat een andere hobbel, het conflict met de horecaondernemers, waarschijnlijk is genomen door het instellen van een fonds. De grotere bedrijven storten hierin geld om de extra belasting die de kleine cafés moeten maken te compenseren.

Ook een  voor Assen?