TT-festival lijkt steeds verder weg



Wethouder/Gemeente Assen waar zijn jullie mee bezig?


Stadspartij PLOP heeft gisteravond (6-3-2014) weer een vergeefse poging ondernomen om van de wethouder te weten te komen hoe hij de problemen tussen de Gemeente Assen en de Asser horeca denkt op te lossen. Problemen die zijn ontstaan omdat de gemeente de horeca onevenredig hoog wil belasten om een megalomaan TT festival van de grond te krijgen.

Uit de nietszeggende reactie maak ik op dat de wethouder nog steeds niet doordrongen is van het feit dat hij met vuur speelt door de grieven van de horecaondernemers in Asser binnenstad niet serieus te nemen.

Nadat de ondernemers zich, tijdens een op 5 februari jl. belegde bijeenkomst, massaal hebben uitgesproken tegen de voorgestelde maatregelen om middels extreem verhoogde precarioheffingen, een bijdrage te leveren voor het ‘TT festival extraordinair’, is de wethouder te verstaan gegeven in gesprek te gaan met de Asser horeca. En dan niet alleen met de vertegenwoordiger van Koninklijke Horeca Nederland afd. Assen, maar met een ware afspiegeling van de betroffen horecaondernemers.

Dit heeft hij weer nagelaten!

Dit blijkt uit informatie die mondjesmaat via de media naar buiten is gekomen en gisteravond bevestigd werd in het antwoord op mijn vragen, wat eigenlijk geen antwoord was. Het zijn weer dezelfde, niet-representatieve personen die met een oplossing zijn gekomen. Een oplossing die geen oplossing kan zijn, omdat deze als los zand aan elkaar hangt. Een onuitgewerkt ‘kladje’ vol aannames, geen vaste toezeggingen en allemaal  ‘mitsen en maren’!

Nee wethouder! Met zo’n kluitje kunt u ‘onze horeca’ niet weer het riet insturen!

Komt nu ook nog eens bij dat u 3 maanden voordat het TT gebeuren weer plaats moet gaan vinden een andere partij tegen u in het harnas heeft gejaagd! Het organisatiebureau dat de vorige 2 edities heeft ‘gered’ wordt nu af geserveerd, omdat de nieuw ‘machtshebbers’ andere plannen en voorkeuren hebben.  Het gemak waarmee u deze ‘partner in nood’ afvalt en zodoende uw toezeggingen niet na komt is tekenend voor het zwalkbeleid dat u al vaker tentoon gespreid heeft! 
 
Wethouder een waarschuwing lijkt ons op z’n plaats. De dag des oordeels komt met rasse schreden dichterbij! Dus bezint eer gij aan weer een nieuwe onnozelheid begint!


Kees Boonzaaijer, namens de fractie van Stadspartij PLOP

Ook een  voor Assen?