Culturele Ambassadeurs en de Blues

College B & W.
Noordersingel 33
9401 JW Assen

Onderwerp: Culturele Ambassadeurs

Assen, 18 februari 2014

Geacht College,

Tijdens de speech van Jan Postma, voorzitter van de Asser Blues Stichting, bij de opening van het Bluesweekend in januari prees hij de benoeming van de vijf Culturele Commissarissen door de gemeente Assen. Het is de bedoeling dat deze Commissarissen de stad promoten en van nieuwe culturele impulsen voorzien. Daarnaast betoogde de voorzitter van de Bluesstichting in zijn speech dat de Blues zich onvoldoende herkent in de Raad van Culturele Commissarissen. Betrokkene hield een pleidooi om ook een persoon uit de Blues scene te benoemen.

De Plopfractie bijeen op 10 februari j.l. heeft de suggestie van de Asser Blues Stichting overgenomen en stelt het College voor om het voorstel van de Asser Blues Stichting over te nemen. De onderbouwing van ons voorstel ligt in het feit dat Assen een grote Blues gemeenschap heeft, die niet alleen jaarlijks grote groepen Assenaren en Bluesliefhebbers van buiten Assen tijdens het blues-weekend op de been brengt maar waarin daarnaast ook een aantal lokale bands in Assen actief is. We herinneren u verder dat de Bluesdagen zijn uitgegroeid tot een kwalitatief goed festival met internationale uitstraling. Mede hierdoor wordt Drenthe met als hoofdstad Assen als de blues-provincie van Nederland gezien.

Mocht u het voorstel omarmen en er uitvoering aan willen geven dan willen we u de suggestie doen de volgende personen te kandideren voor genoemde functie te weten Egbert Meyers woonachtig in Grolloo, cultureel ondernemer, muzikant en programmamaker bij RTV Drenthe en Erwin Java oud-Assenaar nu woonachtig in Groningen, gitarist bij King of the World en docent muziekschool.

Uiteraard behoudt u het recht om eigen kandidaten te benoemen.

In afwachting op uw reactie.

Hoogachtend,
Namens de Stadspartij Plop
N.Solisa

Ook een  voor Assen?