"Vragenhalfuur" voor de raad is een niemendalletje

 

In zijn artikel "Napraat na de raad" op Asser Journaal van 20 januari 2014 liet Bernie Wiegman zich tamelijk laatdunkend uit over de door Kees Boonzaaijer van Stadspartij PLOP gestelde vragen over het TT-Festival. Hoewel de heer Wiegman soms blijk geeft van helder inzicht in het raadsgebeuren -zijn waarneming omtrent het raadsdebat in hetzelfde artikel sloeg de spijker op de kop- sloeg hij ten aanzien van de gestelde vragen de plank behoorlijk mis. Hieronder de reactie van Kees Boonzaaijer.

Het begint zo langzamerhand meer regelmaat als uitzondering te worden! Ik doel hier op het feit dat dhr. Wiegman ook bij deze raadsvergadering weer de indruk wekt vroegtijdig ingedut te zijn.

Vandaar dat ik hem aanraad de vergadering nogmaals terug te kijken. Mocht hij zich deze moeite getroosten dan zou hij constateren dat ik wel degelijk mijn ongerustheid heb uitgesproken over de problemen die zich voordoen bij het verwerven van de toegezegde gelden. En dat dit de aanleiding is voor Stadspartij PLOP om vragen te stellen over de status van het festival.

Vragen als: 'Is het Fonds al ingericht en heeft de aanbesteding al plaatsgevonden?' lijken mij relevant in deze. Het wordt 'kort dag'! En door hier nu aandacht voor te vragen willen wij voorkomen dat alles weer op het laatste moment op het bordje van de Raad terecht komt!

Dat de wethouder er zich weer zo makkelijk van af kon maken, middels een nietszeggend antwoord, is gelegen in het feit dat de vragensteller niet om verdere verduidelijking mag vragen.
Waarmee nogmaals wordt aangetoond dat het 'vragen halfuur' voor de Raad een niemendalletje is!

Dus meneer Wiegman. Had ik de intentie gehad een zo groot mogelijk publiek te bereiken dan had ik niet gebruik gemaakt van het door u geschetste medium.
Daar is van van bekend is dat het slechts door '3 man en een paardenkop' wordt bekeken!


Kees Boonzaaijer,
Stadspartij Plop

N.B. Uit het artikel in het Dagblad van het Noorden van 23 januari 2014 blijkt de groeiende weerstand tegen de verhoogde bijdragen door de Asser horeca! De vragen waren mede ingegeven door deze opgevangen geluiden!

Ook een  voor Assen?