Uitvoeringskrediet revitalisering stadsbedrijvenpark


’t heeft even geduurd! Niet dat wij daardoor verrast zijn, want bij de vaststelling van het projectplan eind 2011 heeft Stadspartij PLOP deze verwachting al uitgesproken. De financiële onderbouwing bevatte nog veel onzekerheden. De vooruitzichten op toekenning van de aangevraagde subsidies waren goed, maar de bevestiging kon nog wel even op zich laten wachten. En zo geschiedde! Het gevolg is dat het hele project wel onder een zekere tijdsdruk is komen te staan. (beginnen voor 1-1-2014 en afgerond voor 1-1-2016!)

Daarom is ons credo nu dan ook: doorpakken! De vraag is niet meer of er een elektrische laadpaal  moet komen, maar wanneer staat tie er? Onderzoek naar nut en noodzaak van een glasvezelnet is afgerond. Er kan maar 1 uitkomst zijn! Dat betekent zo snel mogelijk beginnen!

Verenig het leuke met het noodzakelijke. Pak de buitenranden aan. Windowdressing met als geweldige bijkomstigheid meer veiligheid voor de verkeersdeelnemers. (of andersom!)

Het in samenwerking met het parkmanagement reeds gestarte zonnepanelenproject toont aan dat succes in het verschiet ligt! (Moet de ondernemer nu wel of niet aangesloten zijn wethouder?)

Blijft er wat PLOP betreft nog 1 grote donkere wolk boven het gebied hangen en dat is de geschatte private bijdrage van minimaal 1.500.000 euro. Hier hebben wij in het verleden onze bedenkingen over geuit en twijfel heeft nog steeds de overhand. Hopelijk dat de wethouder de zon door kan laten breken door een rooskleurige update te geven van financiële stand van zaken, gebaseerd op realisme!

(Kees Boonzaaijer in de raadsvergadering van 14 november 2013)

Ook een  voor Assen?