Actualisatie Regiovisie Groningen-Assen


Stadspartij Plop kan zich vinden in de visie zoals is neergelegd in de Actualisatie Regiovisie Groningen –Assen. In een veranderende context met minder middelen de ambities die zijn uitgewerkt in een aantal speerpunten, realiseren. Geen grootschalige projectaanpakken meer maar stap voor stap via gerichte interventies en geformuleerde doelen opererend vanuit een blijvend perspectief. Een uitdagende opgave maar we hebben  vertrouwen in de kracht van de samenwerkende partijen die zich laat framen als complementair functionerend samenhangend systeem met Groningen en Assen als kloppend hart.

Maar we hebben ook nog punten die ik namens mijn partij met u wil delen. Assen draagt financieel bij aan de regio en krijgt van de Regio ook bijdragen voor onze projecten. Het zou ons meer opleveren dan we erin stoppen is het adagium. Maar wethouder welke zekerheid hebben we voor de toekomst? De regiotram gaat definitief niet door. Er is door de vorige wethouder toegezegd dat de bijdrage weer terugvloeit naar Assen. Kunt u hier meer over zeggen?

De leegstand van kantoorruimtes en winkelpanden in onze gemeente hebben wij in eerdere bijdragen aan de orde gesteld. Nu duidelijk is dat er hier meer aan de hand is dan conjuncturele schommelingen zien we graag van het College een visie en aanpak voor herbestemming van deze objecten. Delen de collega’s  onze zienswijze? Het aanbod van bedrijventerreinen in de RGA is ook ruim gebleken. Gaat dit ook op voor onze gemeente. En wordt deze kwestie regionaal opgepakt of is  gemeente Assen zelf aan zet?

We zijn zeer verheugd dat het College werk maakt de stad te verfraaien met dichtkunst op de gevels in de binnenstad. Een lang gekoesterde wens van de Stadspartij komt voor de komst van Sint in vervulling. We hebben het nu over cultuur als onderdeel van de verfraaiing van de stad met andere woorden versterking van de imago van Assen binnen de RGA. Tijdens de behandeling van de najaar begroting heeft onze fractievoorzitter het College gevraagd zich in te spannen voor een oplossing voor huisvesting van het Hek van de Dam binnen de gemeentelijke grenzen. Is hier al iets meer over bekend? Een gerenommeerd theatergezelschap past binnen en versterkt ons inzien het cultureel profiel van Assen als het kloppend hart binnen de RGA. Wethouder, deelt u onze visie en tenslotte zijn we benieuwd op welke wijze het College cultuur een plek geeft binnen de voorliggende plannen.

(Noes Solisa in de raadsvergadering van 14 november 2013)

Ook een  voor Assen?