Oversteekplaats fietsers/voetgangers De Haar

Aan:  College van Burgemeester en wethouders gemeente Assen

Assen, 10 oktober 2013

Onderwerp : Oversteekplaats fietsers/voetgangers De Haar

Geacht College,

Nabij het Jack Middelburgplein aan De Haar is een oversteekplaats voor fietsers en voetgangers. Echter, wanneer er op het TT-circuit en in de TT-hall evenementen worden gehouden, is het oversteken van deze weg een steeds groter probleem geworden voor de fietser en voetganger.

De continue stroom van auto’s en motoren zorgen er voor dat de fietser en de voetganger vaak risico’s moeten nemen om De Haar over te kunnen steken. Gelukkig zijn er tot op heden voorzover mij bekend, geen ongevallen gebeurd.

Na afloop van de recent gehouden British Superbikes was het voor ondergetekende na ca 8 minuten mogelijk om sprintend het “rustpunt” in het midden van deze 4-baans weg te bereiken.

Men moet, indien men richting Laaghalen of richting Assen wil fietsen, deze weg oversteken, een alternatief is er niet.
Verkeersregelaars ter plaatse gaven te kennen dat men zich niet met het oversteken van fietsers en voetgangers bemoeide, om reden dat ze voor de afwikkeling van auto- en motorverkeer bezig zijn.

College, de PLOP-fractie zag graag dat U maatregelen neemt om ook de fietser en de voetganger in de gelegenheid te stellen om veilig De Haar over te steken.

Deze onveilige situaties doen zich eigenlijk alleen voor tijdens de grote evenementen.

Wij vragen niet om  dure infrastructurele aanpassingen,  maar stellen U de volgende vragen:

  1. Is het College op de hoogte van deze , in onze beleving, onveilige situatie en
  2. Bereid om maatregelen te nemen om ter plaatse het oversteken van De Haar tot een veilige mogelijkheid te maken. Te denken valt bijvoorbeeld aan (onze suggestie):
  3. Extra inzet, bij grote evenementen op TT-circuit en TT-hall  van verkeersregelaars op bedoelde locatie tijdens de aan- en afvoer van gemotoriseerd verkeer.


Uw antwoord met belangstelling tegemoet ziend,

Egbert Prent
Stadspartij PLOP

Ook een  voor Assen?