Parkeeroverlast Rolderstraat

Aan      : College van Burgemeester en wethouders gemeente Assen

Assen, 10 juni 2013

Onderwerp : parkeeroverlast Rolderstraat

Geacht College,

De fractie van Stadspartij PLOP wendt zich tot U met aantal schriftelijke vragen m.b.t. parkeergedrag en  de ondervonden overlast aan de Rolderstraat veroorzaakt door parkeergedrag.

De PLOP-fractie is benaderd door diverse inwoners  over de overlast en heeft uit eigen waarneming geconstateerd dat dit parkeergedrag heeft geleid tot gevaarlijke situaties en bijna ongelukken voor met name fietsers en voetgangers in de Rolderstraat.

Met name de foutgeparkeerde auto’s veroorzaken in combinatie  met het overige gemotoriseerde verkeer (auto’s en  motorverkeer)  een in onze beleving onveilige en dus ongewenste verkeerssituatie.

Fietsers,  die vanwege foutief geparkeerde auto’s en overig  verkeer gedwongen zijn uit te wijken naar het voetgangersgebied hetgeen tot irritatie bij voetgangers heeft geleid.

College, de PLOP-fractie heeft naar aanleiding van de door ondergetekende geconstateerde onveilige verkeerssituatie een aantal vragen voor U ter beantwoording :
1.    Is het College op de hoogte van het door de PLOP-fractie ongewenste parkeergedrag en de onveilige situatie die dit gedrag met zich meebrengt?;
2.    Zo ja, op welke wijze heeft U hiertegen opgetreden en wat zijn de resultaten in kader van handhaving?
3.    Zo nee, wat is het College voornemens te gaan doen om deze overlast aan te pakken?
4.    De PLOP-fractie wil U de suggestie aan de hand doen om aan de Rolderstraat parkeren alleen toe te staan  voor die bedrijven die vanwege hun nering  afhankelijk zijn van bezorging per auto bij klanten  en het laden en lossen van goederen oftewel invoering van slottijden cf de regeling in andere delen van de binnenstad.

Met vriendelijke groet en Uw antwoord met belangstelling tegemoet ziend,

Namens de fractie van Stadspartij PLOP,
Joan Wolthers

Ook een  voor Assen?