Kleur electronische agenda's bij invalswegen

 

Vorig jaar heb ik bij wethouder Kuin naar aanleiding van een gesprek met het TT-circuit aangedrongen om de letters TT, die te zien zijn bij de electronische Asser agenda’s bij de invalswegen in Assen, een andere kleur te geven en wel oranje in plaats van grijs.
 
Het TT-circuit hanteert de kleur oranje voor al haar TT-afbeeldingen en ook de TT-bogen zijn in de kleur oranje uitgevoerd. Deze kleuraanpassing komt de uniformiteit ten goede en is ook een uitdrukkelijke wens van het circuit.
 
Hierover wethouder Kuin benaderd die aangaf dat dit wel mogelijk was: “een likje verf is geen probleem”, zo sprak de wethouder.

Nu bijna een jaar later zijn de letters nog steeds in de kleur marinegrijs uitgevoerd. Echter er is nog een bijkomend aspect om de letters in oranje te kleuren, namelijk de zichtbaarheid. De huidige grijze kleur valt weg tegen de natuurlijke begroeiing die zich achter bijvoorbeeld de electronische agenda nabij de Haarweg bevindt. Vooral in deze tijd van het jaar, wanneer alles bloeit en groeit, vallen de letters amper nog op tegen de groene, natuurlijke achtergrond.

Recent wethouder Kuin nog eens aan zijn toezegging herinnerd, maar het blijft tot op heden nog steeds opmerkelijk stil vanuit het gemeentehuis, maar dat kan gelegen zijn in het feit dat de Koning en Koningin binnenkort Assen met een bezoek vereren en daar is nogal het een en ander aan voorbereiding door een toekomstig waarnemend burgemeester voor nodig. Alhoewel burgemeester Sicko Heldoorn het hoge koninklijk bezoek zal welkom heten in onze mooie stad.

Assen is op 28 mei o.a. te zien op de Duitse TV (WDR) en de Vlaamse TV.
 
Egbert Prent.

27 mei 2013

Ook een  voor Assen?