Bevrijdingsfestival 2013

 

Meer vrijheid op 5 mei, zo meldt het Dagblad van het Noorden op 17 april 2013.

Minder strenge controles dit jaar, zo weet de voorzitter van het Bevrijdingsfestival Drenthe, Hans Haerkens te melden.
 
Er wordt niet meer gefouilleerd en niet iedere kinderwagen zal ondersteboven worden gekeerd.

Bovendien behoort het polsbandje tot het verleden en dit allemaal dankzij de kritiek die ik vorig jaar leverde op de gang van zaken rond de toegang tot het bevrijdingsfestival.

De voorzitter van het Bevrijdingsfestival geeft in het bewuste artikel aan begrip te hebben voor de kritiek aan die ik had.

Dit jaar ben ik natuurlijk weer naar het Bevrijdingsfestival geweest en heb enige tijd de controle bij de toegang tot het terrein in ogenschouw genomen.

Het fouilleren is niet helemaal van de baan, want een gezin waarvan de vader niet-blank was, werd gefouilleerd. Hier heb ik een opmerking over gemaakt richting de beveiligingsmensen bij de ingang.

“Fouilleren jullie nu op kleur?”zo was mijn vraag. Dat was niet het geval zo werd mij te verstaan gegeven, maar we fouilleren steekproefsgewijs.

Toch kreeg ik toen ik dit zag een raar gevoel. Is er sprake van selectief fouilleren, dus op huidskleur?

Ik hoop van ganser harte dat dit niet het geval is.
 
Heb die dag veel mensen gesproken en hun mening over het bevrijdingsfestival gehoord. Men was op een enkele negatieve opmerking na over de prijs om gebruik te maken van het toilet, positief over het festival. Een ontspannen sfeer. Veel gezinnen met kleine kinderen hadden bezit genomen van het strand aan de Baggelhuizerplas en iedereen was gelukkig en tevreden, althans zo leek het.

Vorig jaar heb ik me kritisch uitgelaten over het Bevrijdingsfestival. Het zou eigenlijk terug moeten naar het centrum. Die mening heb ik dit jaar bijgesteld. Ik ben de mening toegedaan dat we in Assen de mooiste locatie van Nederland hebben voor het Bevrijdingsfestival.

Neemt niet weg dat ik nog steeds vind dat er ook in het centrum meer aktiviteiten zouden moeten zijn en dat de Asser horeca en middenstand hier maar eens over moeten nadenken hoe dit ingevuld zou moeten worden. Investeren is incasseren!!!

Egbert Prent.

7 mei 2013

Ook een  voor Assen?