Aansluiting A28 Assen-TT

(raadsvergadering 28 februari 2013)

 

Ook bij dit onderwerp hebben wij weer een zwaar beroep moeten doen op ons enorme inlevingsvermogen. De bijgevoegde overzichtskaart was er weer een voor Tarotkaartlezers of handlezers! Je dient in ieder geval over veel fantasie te beschikken! Het overzichtskaartje van de enorme infrastructurele aanpassingen ziet er indrukwekkend uit maar detaillistische gegevens zijn vrijwel niet te achterhalen. Tip: uitvergroten en op A3 formaat uitprinten. Maar dit vooraf!

Zoals al gezegd dienen er veel aanpassingen verricht te worden, maar waarvoor eigenlijk? Er wordt gesproken over de ontwikkelingen van zowel het landschap als die van de Toeristische Recreatieve Zone. En vooral naar de status van dat laatstgenoemde argument is de fractie van Stadspartij PLOP erg benieuwd. Oftewel hoe staat het met de uitvoering van de plannen voor de TRZ? Hoe zijn de ontwikkelingen van TT World? Wordt er eindelijk begonnen met de bouw van het hotel, hoe staat het met de realisatie van de motorsportacademie? Zijn er wellicht andere (nieuwe) ontwikkelingen gaande die deze aanpassingen verder rechtvaardigen?

Nu ook bij dit College (door schade en schande wijs geworden!) eindelijk het besef lijkt door te dringen dat ze er goed aan doet ook eens een pas op de plaats te maken door eerdere hooggespannen verwachtingen naar beneden bij te stellen, vragen wij ons af of dat in deze ook niet wenselijk is. We hebben per slot van rekening al een schrijnend voorbeeld van’ hoe het niet moet’ aan de noordkant van Assen liggen. Ik doel hier op ‘luchthaven het Messchenveld’, waarbij alle infrastructurele aanpassingen verricht zijn, maar voor het grootste deel onbenut blijven. Een soortgelijk debacle willen wij graag voorkomen aan de zuidkant van Assen. En daar een gewaarschuwd mens voor 2 telt zouden wij graag van het College vernemen wat de laatste stand van zaken is met betrekking tot de ontwikkelingen in het nu te ontsluiten gebied is. Het beschikbaar stellen van het door het College gevraagde en door de overheid verstrekte geld is voor ons niet moeilijk, maar als we onze controlerende taak serieus nemen lijkt een nadere verantwoording de fractie van Stadspartij PLOP geen sinecure.

Ook hebben wij ook nog een vraag over de te verwachten problemen met betrekking tot de verwerving van de benodigde gronden. Afgaande op de door u ingezette procedures ontstaat bij ons de indruk dat u moeilijkheden verwacht. Hoe lang is de maximale tijdsduur om tot verwerving te komen?

Tot slot de opmerking wij er vanuit gaan dat, mochten de plannen doorgaan, u in 2016 of wellicht al eerder weer bij de Raad zult aankloppen voor een verhoging van het beheersbudget. Want de verwachtingen die u hierover uitspreekt doen ons vrezen met grote vreze!  

Kees Boonzaaijer

Ook een  voor Assen?