Pannenkoekschip in de zwaaikom???

Assen 18-02-2013

 

 

 

Aan:                 Het College van B&W van de gemeente Assen

Betreft:            Collegevragen

Onderwerp:      Beoogde ligplaats pannenkoekenschip                                              

 

 

Geacht College,

 

Met ongeloof en verbazing heeft de fractie van Stadspartij PLOP kennis genomen van de ommezwaai in het collegebeleid ten aanzien van het gebruik van ‘de zwaaikom’ in de Asser Vaart. Vanaf het moment dat de eerste gegadigde (dhr. G. Geertsema) zijn idee voor het exploiteren van een ‘pannenkoekenschip’ aan de kop van de Vaart richting de gemeente ventileerde, heeft u zich steeds zeer gereserveerd opgesteld. De Asser ondernemer werd destijds afgewimpeld met de boodschap dat zijn plan op deze locatie geen enkele kans van slagen zouden hebben. Echter ook nu blijkt weer dat het Asser College geen vaste koers vaart. Als het drijft of als er door ondernemers geschermd wordt met het creëren van arbeidsplaatsen voor mensen met een achterstand tot de reguliere arbeidsmarkt, verdwijnen alle goede voornemens als sneeuw voor de zon en worden de ambities veelal naar beneden bijgesteld! (denk hier ook aan ontwikkeling rond de Baggelhuizerplas!)

 

Na eerst verschillende andere locaties in de Vaart onderzocht te hebben, die allen stuk voor stuk door de aanwonenden zijn afgewezen, heeft u nu het onzalige plan opgevat een ligplaats te creëren op een locatie die daartoe absoluut niet geëigend is. Zoals nu op te maken valt uit een publicatie in het Dagblad v/h Noorden bent u voornemens een nieuw ontwerpbestemmingsplan op te stellen, waarin de exploitatie van een ‘pannenkoekenschip’ in de Asser zwaaikom mogelijk gemaakt wordt. Naast het feit dat u hiermee uw eigen beleid geweld aandoet, gaat u met deze ommezwaai helemaal voorbij aan de grieven van een groot aantal bewoners aan de kop van de Vaart.  

 

 

Naar aanleiding van dit zigzag- beleid heeft de fractie van Stadspartij PLOP een aantal vragen voor het College:

 

1.            Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat u nu voor een locatie gaat, waarvan u steeds gezegd heeft dat deze geen optie was? De zwaaikom is immers aangelegd om als keerpunt dienst te doen voor de (plezier)boten die Assen aandoen. Daarnaast zou zij eventueel tijdelijk voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden bij evenementen.

2.            Bent u er zich van bewust dat u met uw beleidsommezwaai de bewoners aan de ‘Kop van de Vaart’ in de kou laat staan, door voorbij te gaan aan hun belangen/grieven, terwijl u bij andere (meer geschikte!) locaties wel gehoor heeft gegeven aan de tegenargumenten van aanwonenden?

3.            Daar financiële aspecten (pachtopbrengst ongeveer 3000 euro per jaar) ons geen voor de hand liggend motief lijken, blijft de vraag of u zich inderdaad alleen hebt laten leiden door de toezeggingen van de beoogde exploitanten?

4.            Heeft u er geen moeite mee dat u zich zodoende neerzet als een College, dat makkelijk te paaien is met haar gewillige toezeggingen en hierdoor beleidsmatig te beïnvloeden is?

5.            Of zijn er andere moverende redenen, die wij wellicht over het hoofd hebben gezien, die tot uw beleidswijziging hebben geleid? Wij van de fractie van Stadspartij PLOP kunnen ons eigenlijk niet voorstellen dat deze vorm van horeca-activiteit van zo’n grote toegevoegde waarde is voor de horeca op ‘het vaste land’ dat zij deze ommezwaai van beleid rechtvaardigt! Mocht bovenstaande vraag met nee beantwoordt worden dan roepen wij u op door te gaan met uitvoering te geven aan uw eerder gevoerde beleid, wat impliceert dat de zwaaikom enkel gebruikt gaat worden voor de oorspronkelijk beoogde doeleinden en het uitzicht aan de kop van de Vaart de eerstkomende 20 jaar niet bepaald gaat worden door dit schip!

 

 

Benieuwd naar uw reactie wacht ik af.

 

Kees Boonzaaijer.
Namens de fractie van Stadspartij PLOP

Ook een  voor Assen?