Verzelfstandiging Plateau Openbaar Onderwijs

 

De fractie van de Stadspartij Plop is voorstander van een zorgvuldige procedure m.b.t. de verzelfstandiging van het Plateau. Zij kan zich dan ook vinden in het besluit om het onderzoek tot de verzelfstandiging nader op te schorten en om een aantal zaken in ‘reguliere setting’ eerst verder uit te zoeken en uit te werken.(verschillen in balansen van de gemeente en Plateau, onzekerheden over het financieel meerjarenperspectief, verdere introductie van risicomanagement en procedure rondom indiening van de begroting)

Plateau heeft ook te maken met (landelijke) bezuinigingen en daarnaast is er in Assen sprake van terugloop van het aantal leerlingen. Genoemde ontwikkelingen zijn van enorme betekenis bij de inrichting van het Plateau.

Anders dan aangegeven in de brief van het College van 16 november 2012  jaar stellen we het dan ook zeer op prijs om via kwartaalverslagen en de jaarstukken de raad te informeren over de voortgang van het verbeterplan.

Bovendien voorzitter,. volgend jaar zijn de raadsverkiezingen en dan hebben te maken met een nieuwe raad aan wie wij het stokje goed willen doorgeven.

Noes Solisa.

(Raadsvergadering 10 januari 2013)

Ook een  voor Assen?