Noodklok over de Sportraad

Assen 24 oktober 2012

Betreft: Open brief aan de Raad m.b.t. de bijeenkomst Sportraad d.d. 10-10-2012

Beste collega’s van de Raad,

Bij mij bestaat de indruk dat het College de Sportraad liever kwijt dan rijk is. Dit ingegeven door het feit dat er weinig gebruik gemaakt wordt van haar adviserende rol. (N.B. Dit jaar is er nog helemaal geen één beroep op hen gedaan door het College). Daarnaast doen de voornemens om de Sportraad op te laten gaan in een ‘brede’ WMO Raad hetzelfde vermoeden. Om nu te voorkomen dat bovengenoemd (doem)scenario bewaarheid wordt, wil ik jullie oproepen zelf als Raad het initiatief te grijpen.

Afgaande op signalen tijdens de bewuste bijeenkomst van de Sportraad kreeg ik het idee dat ook bij jullie het gevoel overheerste dat de Sportraad te belangrijk is om weggemoffeld te worden in een adviesraad, waarin haar invloed zeer beperkt zal zijn. Vandaar dat ik een beroep op jullie doe dit binnen de fractie te bespreken en in het verlengde hiervan initiatieven te ontplooien om de rol van de Sportraad de status te geven die het verdient.

Het voorstel van de Sportraad om niet alleen advies uit te brengen aan het College, maar ook aan de Raad zie ik als een welkome aanvulling. Ik wil echter nog een stap verder gaan door voor te stellen de Sportraad bij alle activiteiten met betrekking tot het sportbeleid van de gemeente Assen te betrekken. En indien zij zich geroepen voelt (al dan niet gevraagd!) advies uit te brengen, zodat de Gemeenteraad hiermee haar voordeel kan doen in een veel vroeger stadium dan tot nu toe gebeurt.

Om het een en ander mogelijk te maken zal de overeenkomst tussen het College en de Sportraad aangepast dienen te worden. Dit zou haar beslag kunnen krijgen door middel van een voorstel door de Raad.

Jullie reacties afwachtende groet ik jullie,

Kees,
Namens de fractie van Stadspartij PLOP

Ook een  voor Assen?