We zien door de bomen het Asser bos niet meer!

VERORDENING COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT EN WIJZIGEN VERORDENINGEN IN VERBAND MET INWERKINGTREDING BOUWBESLUIT 2012

Na al onze bemoeienissen om de ‘commissie welstand’ te ontmantelen zijn wij begin dit jaar schoorvoetend akkoord gegaan met de invoering van de ’commissie ruimtelijke kwaliteit’. Nadat de wethouder ons de verzekering had gegeven dat niet alleen door deregulering de door ons zo verfoeide ’commissie welstand’ zou worden omgebouwd, maar dat de nieuwe commissie ook zou bestaan uit een 2-tal burgerleden met volledig stemrecht, hebben wij hem voorlopig het voordeel van de twijfel gegund.

Uitvloeisel van dit alles is dat de verordeningen aangepast dienen te worden. Vanavond wordt van ons gevraagd onze goedkeuring te verlenen aan de vele mutaties die dit tot gevolg heeft gehad.

Daar wij onze goede wil al eerder hebben laten blijken zou het een fluitje van een cent moeten zijn, ware het niet dat het ons weer verdomd moeilijk is gemaakt, doordat er weer een ‘zoekplaatje’ van is gemaakt. Ik weet niet of de andere partijen dit ook zo hebben ondervonden, maar de fractie van Stadspartij PLOP in ieder geval wel.

Nu kan dit gelegen zijn in het feit dat men het wel gelooft of dat men zich de moeite getroost heeft de oude verordeningen naast de nieuwe te leggen. Dit hebben wij dus niet gedaan! En Stadspartij PLOP is ook niet van plan dit nu en in de toekomst te gaan doen. Wij hebben al meermaals aangegeven niet tevreden te zijn met de manier waarop stukken met daarin (veel) mutaties worden aangeleverd. Het lijkt ons een kleine moeite dit soort voorstellen zodanig aan te leveren dat de mutaties in een oogopslag duidelijk worden. (V.b. oud en nieuw naast elkaar plaatsen of oud in ‘staand’ schrift en nieuw ‘cursief’. En er zijn ongetwijfeld meer mogelijkheden die het uitvoeren van onze controlerende taak kunnen vergemakkelijken.)

Dus bij deze nogmaals de oproep dit soort stukken overzichtelijker aan te bieden!

Ook een  voor Assen?