Kunstwerk en inrichting Mr. J. Cramerplein (vervolg)

Aan het College van Burgemeester en wethouders van Assen

Onderwerp : artikel Dagblad van het Noorden 08-08-2012 (bankjes mogelijk terug op plein).


Assen, 08 augustus 2012


Geacht College,

Met niet geringe verbazing hedenochtend het artikel in het Dagblad van het Noorden gelezen waarin uw voorlichter, de heer Kersten, aangeeft dat het kunstwerk “de Museumbezoekers” niet teruggeplaatst kan worden op wat nu Brink heet, maar in het verleden het Jacob Cramerplein was.

Als reden voor niet terugplaatsing is gelegen in het feit dat er vrachtwagens bij het Drents Museum zouden moeten keren. Deze argumentatie roept natuurlijk vragen op, naast het feit dat de vragen die de fractie van Stadspartij PLOP schriftelijk heeft gesteld, min of meer beantwoord zijn in het krantenartikel van hedenochtend. Wij zijn daar op zijn zachtst gezegd niet blij mee, college!

Om die reden een aantal pittige, aanvullende vragen en ter zake doende opmerkingen :

1.   Is hetgeen hedenochtend, woensdag 8 augustus 2012, in het Dagblad van het Noorden stond te lezen de mening van het College of uitspraken op persoonlijke titel van Uw persvoorlichter i.c. woordvoerder?

2.   Hoe vaak maken vrachtwagens gebruik van de mogelijkheid om te keren bij de huidige ingang van het Drents Museum?

3.  Nog niet zo lang geleden vond laden en lossen van kunstwerken plaats in de directe omgeving van de voormalige hoofdingang van het Drents Museum, die mogelijkheid is er nu nog en de afstand van die locatie naar de huidige ingang relatief gering, waarom dan een heel plein opofferen voor die vrachtauto die 1x per jaar kunstwerken voor een expositie aflevert of ophaalt?

4.   Wat zijn de maatregelen die U neemt om de verkeersveiligheid van voetgangers en fietsers in dit mooie gebied te waarborgen en wat gebeurt er met de rijen mensen die indien er een vrachtauto komt staan te wachten om het museum te bezoeken", zoals destijds bij een van de succesvolste tentoon-stellingen "Go China?

5.   Bent U voornemens om voor dit plein een algeheel parkeerverbod in te voeren en het plein wederom te voorzien van de bekende paaltjes met kettingen zoals dit ook in het verleden het geval was?

6.  Bent U op de hoogte van het feit dat veel inwoners van Assen het kunstwerk terug willen op de oorspronkelijke plaats en dat is tegenover de hoofdingang van het Drents Museum en niet achter een afrastering in een park waar overigens ook het bord Jacob Cramerpark is geplaatst. Vanaf het Drostenlaantje niet te zien en vanaf de Brink is het even zoeken waar dit bord, model straatnaambord, is geplaatst?

7.   Gezien de overlast die de inwoners van Assen naar aanleiding van de verbouwing van het Drents Museum hebben gehad, zou het een mooi gebaar zijn geweest van het Drents Museum naar de Asser burgers , ook het plein bezoekersvriendelijk te maken.

8.  Wie bepaalt de inrichting van de openbare ruimte in dit geval? Het Drents Museum en de mening en gedachten van de inwoners zijn van ondergeschikt belang geworden?

9.  Tot slot : De manier van beantwoording via de media van schriftelijke vragen door een willekeurig raadslid, dient niet op de wijze te geschieden middels een artikel in de krant door een persvoorlichter zonder voorkennis of informatie richting de vragensteller over uw denkrichting.

Uw reactie met belangstelling tegemoet ziend, en gezien de hoeveelheid vragen ga ik er vanuit dat ik de beantwoording niet in de krant hoef te lezen.

 

Egbert Prent,
Namens de fractie van Stadspartij
PLOP.

Ook een  voor Assen?