Kunstwerk en inrichting Mr. J. Cramerplein

Aan het College van Burgemeester en wethouders van Assen



Onderwerp : kunstwerk en inrichting Mr. J. Cramerplein

Assen, 6 augustus 2012


Geacht College,

In juni 2012 is door de fractie van Stadspartij PLOP bij het ambtelijk apparaat geïnformeerd, dit naar aanleiding van vragen en opmerkingen uit de samenleving, waar het kunstwerk is gebleven dat ooit op het Mr. J. Cramerplein stond.

Dit karakteristieke plekje Assen zou in oude glorie hersteld moeten worden en wat ons betreft uitgebreid moeten worden met bankjes om het allemaal wat vriendelijker voor met name de ouderen te maken, die na bijvoorbeeld een bezoek aan het Drents Museum even op een bankje willen nagenieten.

Wij vragen U dan ook het volgende :

1.   Is het bewuste kunstwerk in eigendom van de gemeente? Zo ja, is het College dan bereid om dit kunstwerk op de oude locatie terug te plaatsen ter verfraaiing van het huidige Mr. J. Cramerplein?

2.   Indien vraag 1 ontkennend wordt beantwoord, is het College dan bereid om in overleg met de eigenaar van het kunstwerk het betreffend kunstwerk terug te plaatsen?

3.   Is het College bereid om, eventueel in overleg met het Drents Museum het Mr. J. Cramerplein te verfraaien door het plaatsen van zitbanken, waarop een eventueel vermoeide museumbezoeker nog kan nagenieten van zijn/haar bezoek aan ons prachtige museum?

4.   Is het U bekend dat het Mr. J. Cramerplein incidenteel als parkeerplaats voor personenauto´s wordt gebruikt?

Uw antwoord met belangstelling tegemoet ziend,

Met vriendelijke groet,

Egbert Prent
Namens de fractie van Stadspartij PLOP

Ook een  voor Assen?