Aanpassingen TT-bogen en electronische agenda's

Aan het College van burgemeester en wethouders van Assen


Onderwerp : aanpassingen TT-bogen en electronische agenda’s

Assen, 25 juni 2012


Geacht College,

Vorige week heeft ondergetekende een gesprek gehad met wethouder Kuin en wethouder Matthijsse over o.a. de bij de invalswegen van Assen geplaatste zgn. TT-bogen.

Vanuit de samenleving krijgen we veel negatieve signalen over deze bogen en dan met name over de aankleding van deze bogen, het oranjekleurige doek waarmee de letters TT zijn bekleed.

Naar aanleiding van deze opmerkingen ter plaatse geweest en heb helaas moeten constateren dat de negatieve opmerkingen terecht waren. Het doek is slordig geplaatst en ook de bevestiging met tie-rips had wel iets netter gekund. Kortom: het ziet er eerlijk gezegd niet uit en dit ook aan de betreffende wethouders medegedeeld.

Het TT-circuit is voornemens om voor de letters “TT” de nationale kleur oranje te gebruiken. Een verzoek van het circuit heeft mij bereikt om ook de electronische agenda’s te voorzien van de kleur oranje. Nu is de kleur zilvergrijs. Overleg met het TT-circuit is misschien een goede gedachte.

De kleur “oranje” zou de zichtbaarheid van de electronische agenda’s verbeteren. De huidige kleur valt weg tegen de achtergrond zoals bijv de agenda nabij de Haarweg-Europaweg Zuid.

Onze vragen aan het college zijn de volgende :

1.    Is het college bereid om, mede gezien de negatieve opmerkingen vanuit de samenleving, volgend jaar de TT-bogen te voorzien van een andere weer- en wind bestendige “bekleding” bijv.(oranjegekleurde) trespa platen?

2.    Is het College bereid om de huidige kleur van de electronische agenda’s (zilvergrijs) i.o.m. het TT-circuit te veranderen in onze nationale kleur oranje?

Met vriendelijke groet en Uw antwoord met belangstelling tegemoet ziend.

 

Egbert Prent,
Namens de fractie van Stadspartij PLOP

Toelichting : deze vragen doe ik U toekomen op advies van enkele collegeleden

Ook een  voor Assen?