Jongerenopvang Beilerstraat 23


Assen: 26 mei 2012

Geacht College,

Middels deze korte brief wil ik reageren op een door u gedane uitspraak in het Dagblad van het Noorden d.d. 26 mei 2012. In het artikel worden de problemen over de jongeren-opvang in het pand Beilerstraat 23 beschreven. Waarbij het mij van het hart moet dat ik de reactie van de gemeente rijkelijk laat vind, daar ik de verantwoordelijk wethouder al weken geleden attent gemaakt heb op de problemen die zich voordeden aan zowel de Beilerstraat als de Stationsstraat.

In uw reactie geeft u aan te gaan onderzoeken of deze vorm van opvang op deze locatie wel gewenst is. Met deze opmerking in het achterhoofd wil ik u graag herinneren aan eerder door u gedane uitspraken tijdens de discussie omtrent de daklozenopvang in de gemeente Assen.

Het Leger des Heils, die deze opvang voor de gemeente Assen zou gaan organiseren, was reeds in het bezit van een prachtig hiertoe geëigend pand in de binnenstad (het betrof hier ‘Het Wapen van Drenthe’).

Dit pand werd echter door de gemeente ongeschikt verklaard, omdat men opvang van mensen, waarbij een gerede kans op overlast bestaat, niet op een binnenstad-locatie wil onderbrengen. Er werd zelfs aangegeven dat het bestemmingsplan op korte termijn aangepast zou worden om deze vorm van bewoning onmogelijk te maken in dit gebied (is voor zover ik weet nog steeds niet gebeurd!).

Als nu op een steenworp afstand een buurt ‘overvallen’ wordt door een instantie die willens en wetens alle vormen van fatsoen aan zijn laars lapt en zonder vooroverleg met betrokkenen (gemeente & omwonenden) soortgelijke plannen doorvoert lijkt het mij niet meer dan logisch dat de gemeente, aan de hand van de in de vorige alinea genoemde argumenten, opvang op deze locatie afwijst.

Ik verzoek u direct in te grijpen, zodat deze situatie van ernstige overlast voor de omgeving snel tot het verleden behoort. Daarnaast verzoek ik u ook de situatie aan de Stationstraat serieus in ogenschouw te nemen.

Er vanuit gaande dat ook u zo snel mogelijk een einde wilt maken aan deze ongewilde situatie wacht ik uw (snelle) reactie af!

Vriendelijke groet,

Kees Boonzaaijer,
Namens de fractie van Stadspartij PLOP

Ook een  voor Assen?