Arrogantie Gemeente Assen afgestraft!

Kees Boonzaaijer_thumbDe bewoners van de Paul Krugerstraat hebben met succes bezwaar aangetekend tegen de realisatie van een appartementencomplex aan de Jan Fabriciusstraat.

Ze werden overvallen door een artikel in het DvhN, waarin aangekondigd werd dat er achter hun huis een gebouw van 7 verdiepingen hoog zou verrijzen.

Nog niet bekomen van de eerste schrik volgde een nieuwe onaangename verrassing.

Zonder een eventuele bezwaarprocedure af te wachten begon de aannemer met de bouwactiviteiten. Toen waren de rapen gaar!!!

Onder aanvoering van Jan Wever(bewoner Paul Krugerstraat) werd de buurt gemobiliseerd en werd besloten verdere actie te ondernemen. Naast een handtekeningenactie werd besloten een bezwaarschrift in te dienen tegen de bouw en de gevolgde procedure.

Het gevolg van deze actie was dat de bezwaarmakers, in raad en daad bijgestaan door Plopraadslid Kees Boonzaaijer, er in geslaagd zijn de ‘Algemene Commissie van Bezwaar’ ervan te overtuigen dat de gemeente Assen een aantal elementaire procedurele fouten heeft gemaakt. Daarnaast zijn er wijzigingen aangebracht in het bestemmingsplan, die niet door de Raad zijn bekrachtigd! Hoe arrogant kun je zijn?

De situatie nu is dat de bouwactiviteiten zijn stilgelegd en er overleg plaatsvindt tussen de  betrokken partijen over hoe nu verder te handelen?

Zowel opdrachtgever Actium als bouwer VanWijnen zijn erg gefrustreerd over de gang van zaken en dan speciaal naar de gemeente toe, omdat deze toestemming heeft verleend op onheuse gronden en hen hiermee in de problemen heeft gebracht.

Afgaande op uitspraken gedaan in het DvhN d.d. 27 januari jl. overweegt Actium de plannen aan te passen aan het geldende bestemmingsplan. Het gevolg zal zijn dat er minder appartementen gerealiseerd zullen worden, omdat er minder hoog gebouwd mag worden.

En dat is nu net wat de bezwaarmakers hebben willen bereiken met hun acties!

Optimisme heeft de overhand gekregen en er gloort weet een beetje hoop aan de horizon.

Echter de ontevredenheid over het handelen van de gemeente is niet weggenomen, want ook dit voorval toont weer aan dat de Gemeente Assen zich weinig gelegen laat liggen aan fatsoenlijke omgangsvormen met haar inwoners.

Ook een  voor Assen?