Startnotitie Cameratoezicht

Kees BoonzaaijerMijn bijdrage moet meer gezien worden als een ‘Stemverklaring’ dan als een bijdrage aan de discussie.
Ik mag aannemen dat  het PLOP standpunt m.b.t. CT  u allen meer als genoegzaam bekend is.
Vandaar dat wij deze notitie zien als een totaal overbodig stuk. Het voelt een beetje als trekken aan een dood paard, omdat het initiatief is overgenomen door een verklaard tegenstander van CT en wij van het uit te voeren onderzoek geen hoge verwachtingen hebben.


Voor ons staat het nut en de noodzaak van CT in de publieke ruimte al geruime tijd vast en wij zien het nu lopende proces als een vorm van traineren van de door PLOP zo vurig gewenste invoering!
Deze surrogaat motie is na veel politiek gekonkel tot stand gekomen. En diende enkel en alleen om de toen nog zeer broze coalitie te redden van een vroege ondergang.
En als zo vaak bleek ook hier weer; ‘Het Pluche’ heiligt alle middelen!
De manier waarop de gemeente nu gaat kijken naar het nut en de noodzakelijkheid geeft aan dat zij haar verantwoording (Het initiatief nemen en behouden om zodoende te waken over de veiligheid van haar inwoners!) niet neemt, maar deze grotendeels probeert neer te leggen bij andere(private) partijen.
En dit kan en mag volgens PLOP nooit de bedoeling zijn!
Dus PLOP zal deze afgezwakte, niet gemeende, startnotitie niet ondersteunen.
Maar we gaan er wel van uit dat vernieuwde inzichten er in de toekomst voor zullen zorgen dat invoering van CT in het publieke domein wel serieus aangepakt gaat worden!

Wellicht dat de uitnodiging(14 november) van de Asser Horeca voor alle CT criticasters in deze Raad een ‘eyeopener’ zal zijn. Dus ik zou zeggen: “ Maak gebruik van de uitnodiging, en doe er uw voordeel mee.”
Kunt u eindelijk eens meepraten uit eigen ervaring!

 

Ook een  voor Assen?