Het project “Werken voor de Stad”

Aan het College van B&W van de gemeente Assen
T.a.v. wethouder Kuin
Betreft het project “Werken voor de Stad”

Geachte heer Kuin,

Vanmorgen ben ik op werkbezoek geweest bij ‘Werkplein Baanzicht”


Als eerste raadslid heb ik gehoor gegeven aan de oproep eens een kijkje te komen nemen en zodoende aan der lijve te ondervinden hoe men hier te werk gaat.
Robert Hulsing was mijn gastheer voor de morgen en heeft mij op een zeer gedreven manier helemaal bijgepraat over het hier gevolgde werkproces.
Daarnaast zou ik ook een 2- tal gesprekken met cliënten bijwonen, maar jammer genoeg lieten beiden verstek gaan zonder duidelijke opgaaf van reden. Robert verzekerde mij dat dit in de categorie van heel moeilijk bemiddelbare mensen, waarmee hij werkt, niet ongebruikelijk is.
Door de uitval van beide afspraken bleef er tijd over om naar ‘De Werf’ te gaan om een kijkje te nemen bij en/of een praatje maken met de mensen die deelnemen aan het project “Werken voor de Stad”.
Hier werd ik gelijk overvallen door het grote enthousiasme en de zeker niet minder grote onzekerheid.
Enthousiast met name door de getoonde grote zelfwerkzaamheid en het (weer teruggewonnen!) zelfvertrouwen van medewerkers. Het feit dat de groep ondergebracht is in een ruimte die eigenlijk ongeschikt is voor zijn doel deed hier niets aan af! 
Daarnaast werd ik door een super gemotiveerde werkleider gewezen op de vele nog niet benutte mogelijkheden voor de toekomst. (wellicht is aansluiting bij het stadskantonniers project ook nog een optie!)
Dus een fantastisch plaatje, ware het niet dat er zich donkere wolken boven het project samenpakken. Op 1 november loopt het af en er is nog geen enkele duidelijkheid bij de deelnemers en begeleiders over een eventueel vervolgtraject.
En daar zit um nu de kneep. De deelnemende partijen zijn laaiend enthousiast en ook U als wethouder heeft uw enthousiasme meermaals getoond en dit vraagt dus om meer. 
Dat brengt mij ertoe u namens de PLOP fractie te vragen hoe de toekomst van dit project eruit ziet.
NB Ik denk dat de belanghebbenden erg gebaat zijn bij duidelijkheid op zeer korte termijn!

Hopende op een positieve uitkomst wacht ik uw antwoord af,


Kees Boonzaaijer
Stadspartij PLOP

 

Ook een  voor Assen?