Beste Bob....

Meneer Bergsma,

Ik wilde eigenlijk beginnen met Beste Bob, maar dat vind ik iets te amicaal klinken tegen iemand die zojuist een serieuze poging heeft ondernomen d.m.v. verdraaiing van feiten PLOP een ‘oor aan te naaien’.
Zal het verder kort houden.
Daar ik zelf al geruime tijd geen gebruik meer maak van de diensten van het Asser Journaal werd ik door een collega gewezen op uw bijdrage over de ‘Vrienden van het circuit’ dag.
In uw verhaaltje verkondigt u dat PLOP de inwoners van Baggelhuizen in de kou laat staan. Wij zouden voorbij gaan aan de overlast die wijkbewoners ondervinden en gesprekken om te komen tot maatregelen deze overlast te verminderen overbodig vinden.
En dit is absoluut onjuist!
De vraag waarop ik een reactie heb gegeven(als ‘Vriend van de TT!!!) was of er wel of niet energie gestoken diende te worden in contacten met onwillige omwonenden die iedere activiteit als overlast ervaren.
In mijn antwoord hierop doelde ik dan ook op dat kleine groepje mensen dat met enige regelmaat de gang van zaken naar de rechter maken of naar de Raad van State stappen om deze activiteiten te betwisten.(citaat van de verslaggever van het DvhN die het wel heeft begrepen!)
Dat ik niet alleen stond in mijn mening kon ik wel opmaken uit de bijval die ik kreeg vanuit de zaal. (waarschijnlijk allemaal mensen die wel voor hun mening uit wilden komen, maar dit nalieten uit angst om verkeerd geïnterpreteerd te worden door mensen die er hun voordeel mee willen doen!)
Verder maak ik geen woorden meer vuil aan dit voorval.
Rest mij alleen nog het advies dat u zich in de toekomst niet meer zo moet laten leiden door anti PLOP gevoelens ingegeven door partijgenoten en u meer te beperken tot de essentie van de dingen (luisteren is ook een kunst!)


Kees Boonzaaijer

Ook een  voor Assen?