Fluitend over het TT circuit.

Het was een bijzondere eerste kennismaking met elektrische Grand Prix motoren op het Asser TT Circuit. Deze elektrische motoren behalen snelheden tot zo'n 210 kilometer per uur en maken slechts een 'fluitend' geluid.  'Mister TT' ; Jaap Timmer heette de menigte welkom tijdens een bijeenkomst van de Vrienden van het TT-circuit in het media centrum op het circuit.


Gebruikers en sympathisanten van het wereldberoemde TT Circuit Assen, verenigd in de Stichting Vrienden van het TT Circuit, pleiten voor een uitbreiding van het aantal zogenaamde geluidsdagen van 12 naar 24. Daarmee is het mogelijk meer grote auto- en motorsportevenementen in Assen te laten plaatsvinden.
Meer motor- en autoraces op het TT-circuit in Assen zijn mogelijk als ze maar minder geluid en hinder dan nu in de omgeving veroorzaken. Dat is de rode draad in een toekomstplan dat het bureau BMC volgende maand hoopt te presenteren.  Het bureau werkt in opdracht van de provincie Drenthe aan een visie voor de ontwikkeling van het circuit die draagvlak heeft bij de gebruikers en motorsportliefhebbers, maar ook bij bewonersorganisaties en natuur- en milieuclubs. Die stonden elkaar in de afgelopen jaren naar het leven en stapten zelfs naar de rechter om een verbod van races te eisen. Ook in de gemeenteraad in Assen werd er het nodige commentaar geleverd.
PLOP is altijd voorstander geweest van de ontwikkelingen mbt TT en TT-World. O.a. om  Assen op de kaart te zetten en er een enorme economische spinn-off vanuitgaat.. Door het toekomstplan moeten de verhoudingen tussen voor- en tegenstanders normaliseren. Dat klinkt PLOP goed in de oren!..
Cees Oosterwijk van BMC lichtte zaterdag tijdens een bijeenkomst van de Vrienden van het TT-circuit de contouren van het plan toe. Volgens Peter Oosterbaan, directeur van het TT-circuit, zijn er mogelijkheden om het geluid van races te reduceren. "Dan moeten er wel geluidswallen en schermen worden opgericht. Dat is voor ons een voorwaarde."
Voor PLOP waren Egbert, Kees, Maurice en André aanwezig. Zij hebben zich laten verbazen over de elektrische race-mogelijkheden en het kijkje achter de schermen bij het circuit. Maurice is zelfs fluitend en fietsend op het circuit gespot!...
PLOP ziet uit naar het toekomstplan van BMC en zien de TToekomst zonnig tegemoet voor Assen & het Circuit van Drenthe...

André Dik

www.vriendentt.nl

 

Ook een  voor Assen?