De scholen zijn weer begonnen.

Deze leus/spandoek hangt al weer enkele weken in Assen en in Nederland om aandacht te vragen voor veilig verkeer in het algemeen en om en nabij de scholen. En om er allemaal naar te handelen.

Ons heeft enkele weken terug een bericht bereikt van de onveilige verkeersituatie bij het kruispunt van de Caro van Eyckweg en Vestesingel in de wijk Kloosterveen.
De Plopfractie is toen, twee weken geleden poolshoogte gaan nemen. We schrokken iedere keer van de taferelen die zich hier 4x per dag afspelen.
Wij zijn verbaasd dat de gemeente hier nog niets aan heeft gedaan.
De situatie is erg onveilig omdat er geen duidelijkheid is m.b.t  de verkeersstromen, (vracht) auto's, fietsers, scooters en voetgangers. Het is een wirwar van verkeer, wegen, fietspaden, in-uitrit parkeergarage, scholen en voetpaden..


Sinds 23 augustus gaat Assen weer naar school en is deze situatie bij het college bekend, maar tot onze verbazing is hier nog niets aan gedaan en lopen honderden verkeerdeelnemers alleen al op dit stuk Asser grondgebied dagelijks de kans aangereden te worden.
Geloof het of niet, maar dit filmpje zegt volgens mij genoeg!

 


Kloosterveen 23-08-2010 Bij de toegangsweg van de scholen in Kloosterveste / Kloosterveen ontstaat bij uitgaan van de school een gevaarlijk situatie. fietsers en auto weten niet wie men voorrang moet geven.


We hopen dat het college toch nog iets onderneemt in de tussentijd dat het winkelcentrum en parkeergarage opengaan voordat er een slachtoffer valt of er schade ontstaat.
In het vragenhalfuur heb ik er een vraag over gesteld en volgens het college is er niet veel aan de hand want  de ogenschijnlijke chaos leidt er ook toe dat mensen juist extra alert zijn.   
Het college is niet van plan iets te ondernemen zolang er nog bouwactiviteiten zijn voor de Kloosterveste. Ik houd mijn hart vast.

 

(klip op bovenstaand plaatje voor een filmpje van de situatie)

Met vriendelijke groet,
Joan Wolthers

 

 

Ook een  voor Assen?