TT-bogen worden weer werkelijkheid in Assen.

Enkele jaren geleden hebben wij al eens een voorstel ingediend om de TT-bogen die de feestelijkheden in aanloop naar de TT inluidden, in ere te herstellen, maar we kregen er de handen niet voor op elkaar binnen het college van B&W en ook de raad stelde zich toen niet echt enthousiast op.

Nu, in 2010, hebben we in april richting het college een aantal opmerkingen en suggesties verstuurd met o.a. de vraag of de TT-bogen, zoals die vroeger te zien waren bij de invalswegen van Assen , aan de Groningerstraat t.h.v. het toenmalige café “Ongeregeld” van Jaap Geerts (het huidige café de Pimpelaer) en bij de Witterbrug aan de Vaart ZZ. Enige tijd geleden met de perschef van het TT-circuit Peter Schorer informeel gesproken over de aankleding van Assen n.a.v. de 80ste TT.

Het zou in ieder geval beter moeten zijn dan vorig jaar tijdens de Vuelta. Er mag wel iets feestelijks gedaan worden door niet alleen de gemeente, maar ook de Asser middenstand, die in ruime mate profiteert van alle drukte rond de TT op de laatste zaterdag van juni.

Om te incasseren, zul je toch ook moeten investeren! Gelukkig zijn er ook ondernemers die zich hier van bewust zijn en hun zaak ook aankleden. We hebben in Nederland het nationale Oranje-gevoel, laten we in Assen ons lokale TT-gevoel eens tonen, door ook tijdens de TT de stad feestelijk aan te kleden en helemaal nu de TT haar 80ste editite beleeft en we Assen hier toch wel aardig naar te leven.

Vorige week werd ik telefonisch door wethouder Smit geïnformeerd dat er binnen het college positief over de realisatie van de bogen zou worden besloten. Maar ja, eerst zien en dan geloven is een bekend gezegde en dat doet nog steeds opgang.

In het Dagblad van het Noorden van vandaag, dinsdag 15 juni staat te lezen dat de bogen er komen en nog wel deze week. Donderdag of vrijdag zullen ze geplaatst worden!!!!

Uiteindelijk is het dus toch zo : de aanhouder wint en natuurlijk weer een leuk succesje in deze nieuwe bestuursperiode. PLOP is nog steeds TOP!

 

Egbert Prent

 

Ook een  voor Assen?