Beantwoording vragen over o.a. de bekende TT-bogen.

Het college heeft de vragen die we hebben gesteld over de aankleding van de binnenstad tijdens de week waarin de 80ste TT wordt verreden hebben de fractie via de digitale raadskamer bereikt.
Vragen om de stad toch beter aan te kleden dan vorig jaar voorafgaand aan de Vuelta. Veel mensen van dat de aankleding van de binnenstad toch wel iets feestelijker had gekund en vonden eea “zielig”.
Het college omzeilt deze vraag door te antwoorden dat er veel is geïnvesteerd in communicatie.
Er zijn fietsen geplaatst op de rotondes (de bekende “kunstwerken in rood en geel”), er is een Vueltakrant uitgegeven en speciale bebording. Dit allemaal om de feestvreugde in kader van de komst van de Vuelta te verhogen. Nou ja, ik denk anders over aankleding van de binnenstad indien er een dergelijk groot evenement binnen onze stadsgrenzen plaatsvindt. Als er zoveel in communicatie is geïnvesteerd, dan is het plaatsen van grote vidi-walls toen de Vuelta van start ging waarschijnlijk aan de aandacht ontsnapt. De bezoekers aan de stad die dag hadden graag de Vuelta op die grote schermen willen volgen in de binnenstad. Technisch is vandaag-de-dag alles mogelijk. Maar het geld zal wel op zijn geweest.
De tweede vraag hield in om voorafgaand aan de 80ste TT de bogen die vroeger over de toegangswegen van Assen stonden, weer in ere te herstellen. Juist deze bogen waren voor Assenaren het sein dat de TT er zat aan te komen en tijd voor gezelligheid in de binnenstad.  Maar ja in vroeger tijden had je ook een hele week feest. O.a. een speedweek met allerlei aan de motorsport gelieerde activiteiten, maar de tijden zijn veranderd.
Het college antwoord echter dat ons idee zal worden meegenomen in het totale aankledingpakket van de binnenstad door in overleg te gaan met TT-circuit en middenstand.
Vol verwachting klopt ons hart.
De laatste vraag in deze serie was het verzoek om het braakliggend terrein van het voormalig postkantoor en de postgarage tijdelijk in te richten tot parkeerterrein en voor evenementen ter beschikking te stellen zolang de firma Bemog nog niet aan het bouwen is met plan “de Citadel”.
Het antwoord van het college : een goed alternatief voor de invulling van dit gebied, ware het niet dat er op 1 juni door Bemog zal worden gebouwd. Ook hier geldt : vol verwachting klopt ons hart.
Het tijdelijke parkeerterrein zou een mooi tijdelijk alternatief voor de plannen voor de realisatie van een parkeergarage aan de Oostersingel waar ik eerder een bijdrage over heb geschreven.

Egbert Prent

Ook een  voor Assen?