Vragen aan B&W over diersuper

Aan: Het College van B&W van de gemeente Assen.

Betreft: Detailhandel in de periferie.

 

Geacht College,

 

Ik wend mij tot u m.b.t. een zaak die al langere tijd speelt.

Het betreft hier de vestiging van een ‘Jumper diersuper’ in de perifere zone.

De gemeente heeft al in een veel eerder stadium aangegeven dat een ondernemer als deze niet gewenst is op een locatie in de perifere zone.

Dit bleek ook duidelijk uit het antwoord van de toenmalige wethouder tijdens de behandeling in de Raad van de ‘Beleidsregels Perifere Detailhandel in de gemeente Assen 2008.’ (02-10-2008)

Ik citeer: “Er is geluisterd naar de Raad en gekeken welke handel in de perifere zone ondergebracht moet worden en er is een wijziging aangebracht: ‘volumineus en fourage handel’. Daarmee proberen wij ook de dierenwinkels in de binnenstad te beschermen!”

Daarnaast is er uit de verschillende, veelal informele, gesprekken die nadien plaatsgevonden hebben met zowel de wethouder als een juridisch medewerkster van de gemeente Assen duidelijk de indruk gewekt dat de gemeente vast zou houden aan haar beleid.

Wat schetst echter mijn verbazing? Op de gevel van het reeds gedeeltelijk verbouwde winkelpand aan de Stelmakerstraat 30 in Assen staat pontificaal vermeld dat hier 19 mei a.s. een ‘Jumper diersuper’ geopend wordt.

Deze verbazing brengt mij tot het stellen van de volgende vragen:

 

1. College heeft er binnen de gemeente Assen een beleidswijziging plaatsgevonden, waarvan de Raad niet op de hoogte is gebracht?

2. Zo ja! Gaarne een verklaring over het hoe en waarom.

3. Zo nee! Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat er op deze locatie een winkel als deze wordt geopend?

4. En als u net als PLOP ook zo verbaasd bent over de handelswijze van deze ‘diersuper’. Hoe gaat u er op zeer korte termijn voor zorgen dat het voornemen van dit bedrijf niet uitgevoerd gaat worden?

 

 

NB Het is overigens niet de eerste keer dat deze keten in dierenbenodigdheden de bestaande regels over detailhandel in de perifere zone aan zijn laars lapt.

Gelukkig is hierdoor voldoende jurisprudentie voorhanden, waarmee de gemeente Assen haar voordeel kan doen.

Ik verwijs u in deze dan ook graag naar de processen die de gemeente Apeldoorn heeft gevoerd tegen ‘Jumper diersuper’ en waarbij de gemeente tot aan de Hoge Raad toe in het gelijk is gesteld.

Hopelijk draagt bovenstaande informatie bij aan het voorkomen van verdere ‘uitglijders’ m.b.t. detailhandel in de perifere zone! (Hippo!)

 

Een spoedige beantwoording afwachtende verblijf ik.

Kees Boonzaaijer,

Raadslid Stadspartij PLOP

 

Ook een  voor Assen?