Voetpad door landgoed Overcingel?

Een artikel op het Asser Journaal van de hand van de heer Meints deed mij de tenen krommen toen ik las de gemeente Assen het voornemen heeft om een voetpad aan te leggen dwars door het landgoed Overcingel. Je vraagt je af waar ze in het gemeentehuis af en toe mee bezig zijn.
Enkele jaren geleden waren er snode plannen om het Gemeenschappelijk Administratiekantoor (GAK) een nieuw gebouw te laten bouwen waar zich nu de ISD aan de Stationsstraat bevindt.
Wij hebben ons toen tegen die plannen verzet, want een verdere aantasting van het landgoed Overcingel wezen we toen af. Handen af van dit landgoed midden in Assen.
Soms vraag je je wel eens af waar ze in het gemeentehuis mee bezig zijn en wie dit soort plannen zit uit te broeden. Ik denk wel eens dat aan al die plannen van Kuin, oftewel Assen in puin, een categorie ambtenaren zit, die absoluut geen binding met Assen hebben. Het is me al eens opgevallen het grote contingent in Groningen woonachtige ambtenaren dat in Assen op het gemeentehuis werkt en geen enkele binding heeft met Assen en met door blijft plannen en slopen van historische of andere beeldbepalende panden.
Ik word in ieder geval niet goed van al die plannen die Assen tot een metropool in het Noorden moet maken. Laat Assen groeien tot 80.000 inwoners cf afspraak en dan is het afgelopen met  de pret.
Je vraagt je als burger wel eens af waarom doen ze niks aan het Marktcafe dat nu wel erg in negatieve zin afsteekt tegen de nieuwe Jumbo supermarkt op het Veemarktterrein. Het lot van dit monument (Amsterdamse school) zal ongetwijfeld ook hetzelfde zijn als de voormalige Marechausseekazerne bij de dr. Philipsweg, op het terrein van de inmiddels ook verdwenen plasticfabriek Bekro. De fik zal er wel ingaan heb ik het vermoeden.
Tja, en dan zit het college in het restaurant : ze stonden erbij en keken ernaar, zonder iets te doen.
Terugkomende op het landgoed Overcingel. Voorbij wordt er ook nog eens gegaan aan de biodiversiteit in dit gebied. Alles en iedereen moet blijkbaar wijken voor die vreselijke plannen van dit college m.b.t. de binnenstad. De familie van Lier Lels kan in ieder geval op mijn steun rekenen om de plannen te helpen om zeep te helpen m.b.t. de aanleg van een voetpad door dit gebied.
Ze hebben al veel naar de knoppen geholpen in de loop der jaren en dat gedrag moet maar eens een keer een halt worden toegeroepen. GEMEENTE : HANDEN AF VAN HET LANDGOED OVERCINGEL.
Als je toch iets aan wil leggen : asfalteer de huidige bouwlocatie Citadel en maak er een parkeerplaats van. Hebben we meteen een mooi podium tijdens de TT-week.
Egbert Prent

Ook een  voor Assen?