Wethouder Kuin heeft geen boodschap aan noodkreet kantinebezoekers en – beheerders van sporthal Peelo!

Uit het antwoord van het College op vragen die de PLOP fractie enkele weken geleden heeft gesteld m.b.t. het niet verlengen van de pachtovereenkomst met de kantine beheerders van sporthal Peelo blijkt, dat de gemeente Assen geen enkel begrip op kan brengen voor de grieven van de bezoekers en beheerders van de sporthalkantine.


Als het aan de gemeente Assen ligt kunnen Willem en Gea Braam zich alvast voorbereiden op een gang naar het CWI!
Oorzaak van deze onverkwikkelijke gebeurtenissen is het doorgeschoten gemeentelijk beleid ‘mensen met een achterstand tot de reguliere arbeidsmarkt’ aan het werk te helpen.
Deze vorm van ‘werkverschaffing’ leidt er toe dat 2 hardwerkende, goed functionerende, private ondernemers plaats moeten maken voor mensen, waarvan men op voorhand weet dat zij niet de capaciteiten en de feeling hebben een enigszins gelijkwaardige invulling te geven aan het beheren van de sportkantine.
Bovenstaande conclusie wordt bevestigd door ervaringen opgedaan in de reeds door Alescon geëxploiteerde kantines.
Let wel! Het is de werknemers die het aangaat niet kwalijk te nemen, maar de gemeente Assen en de leidinggevenden van het werkvoorzieningschap wel!
PvdA wethouder Jaap Kuin heeft een enorme berg boter op zijn hoofd als hij stelt dat, na de aanvankelijke aanloopproblemen, de situatie nu dusdanig verbeterd is en dat er sprake is van tevredenheid alom in de andere sporthallen.
Wij en met ons veel sporthalbezoekers weten wel beter meneer Kuin!
Zowel PLOP als de direct betrokkenen laten het hier dan ook niet bij zitten en bezinnen zich op verdere stappen.
Uit de vele instemmende reacties blijkt dat de actiebereidheid groot is.
Dus de gemeente Assen en in het verlengde hiervan de (niet Asser) ambtenaar die dit onzalige plan heeft uitgedacht kunnen hun borst nat maken!

Mede namens een groot aantal bezoekers en de kantinebeheerders van Sporthal Peelo

Check ook even deze site:
http://www.sporthalpeelo.nl

Kees Boonzaaijer,
Raadslid stadspartij PLOP

 

Ook een  voor Assen?