2e Kamerfractie GroenLinks en GroenLinks Drenthe tegen TT-circuit.

Minister Cramer heeft aangekondigd dat het TT-circuit en het circuit van Zandvoort zelf de 12 lawaaidagen mogen gaan invullen. Mevrouw van Gent,lid van de 2e Kamerfractie van GroenLinks en ook de GroenLinks-fractie in Drenthe zijn hier faliekant tegen.

“Het water staat de bewoners in Baggelhuizen tot aan de lippen”, zo oreert dit 2e Kamerlid. Waar ze deze onzin vandaan haalt weet ik niet, waarschijnlijk heeft ze geciteerd uit het rapport van de IPCC, waar wel meer onwaarheden instaan, dat Nederland voor 55% onder de zeespiegel ligt en de kans loopt in toekomst voor een groot deel onder water komt te staan.

 

Gelukkig ligt Drenthe hoog en droog en zal ook Baggelhuizen geen last van het van Gent water hebben. Vraag me overigens af of die mevrouw van Gent überhaupt wel weet waar de wijk Baggelhuizen in Assen is gesitueerd en wat het belang voor de Drentse en dus ook de Asser werkgelegenheid is van TT-circuit is,ook wel de economische spin-off genoemd.

Het moet maar eens afgelopen zijn met dat gemekker over geluidsoverlast veroorzaakt door activiteiten op het TT-circuit en waar die Haagse politici zich mee bemoeien is me helemaal een raadsel. Of moeten we ook, net als in Spanje en Baskenland streven naar onafhankelijkheid van die bemoeienis van die vervelende Haagse en ook Drentse milieuactivisten.

Als ze in Den Haag ook last hebben van het lawaai dat af en toe vanaf het TT-circuit de lucht ingaat, dan mag je je zorgen gaan maken, maar zolang dat niet het geval is, Den Haag en zeker GroenLinks, niet mee bemoeien. Zorgen jullie in Den Haag er nu maar voor dat het paspoort niet na 5 jaar, maar minimaal 10 jaar is verlopen. Heb het wel vaker gezegd dat ze in Nederland het zeuren hebben uitgevonden en als ze nu maar wisten waar ze het over hebben, dan zou je nog begrip kunnen tonen voor deze opmerkingen. Maar laat van Gent nu maar lekker zeuren in Den Haag en de Drentse GroenLinks fractie zich met andere zaken bemoeien. De impact van lawaai op de natuur is minimaal, want kijk maar eens naar de vogelstand op vliegvelden als Schiphol en ook Eelde.

De natuur past zich wel aan en is een stuk flexibeler dan wij mensen, die zich blijkbaar helemaal niet aan kunnen passen aan veranderingen in de samenleving, want het gezeur en gemekker van al die figuren die tegen het circuit zijn is niet van de lucht.

Voor mij mag er op circuit nog meer georganiseerd worden aan muzikale evenementen en andere sportieve evenementen van klootschieten tot als het mogelijk was de Formule 1. Baggelhuizen zal wel weer in het verzet komen tegen deze ontwikkelingen, maar gelukkig is het een heel beperkte groep die zich continue verzet tegen de ontwikkelingen op het circuit.

Vliegveld Eelde heeft last van VOLE en wij hebben last van al die figuren die zich vanwege het beetje lawaai vanaf het circuit afzet tegen ons geliefde TT-circuit.

Het belang van het TT-circuit wordt door al die tegenstanders zwaar onderschat.

PLOP is een groot voorstander van uitbreiding van evenementen op het TT-circuit en zal dat ook altijd blijven. Wij zijn voor uitbreiding van culturele en sportieve evenementen op de trots van Assen, de motorkathedraal van de wereld, ONS TT-CIRCUIT, en daar moet de Haagse politiek gewoon afblijven, laat ze zich maar bemoeien met de exorbitante hoge vergoeding die hun collega’s in het Europese Parlement belastingvrij ontvangen van € 4200,- per maand. Maar daar hoor je ze niet over.

Egbert Prent

Bron : o.a. Dagblad van het Noorden 6 februari 2010

 

Ook een  voor Assen?