Plop is geweld in de Kerkstraat zat!

Meerdere malen heeft onze fractie kenbaar gemaakt zich zorgen te maken over met name het uitgaansgeweld in de Kerkstraat en de angst dat het zich uit zal breiden richten ‘de Markt’ en omgeving. Ook tijdens de discussie over cameratoezicht hebben we hiervoor weer aandacht gevraagd.

 

Assen 20 januari 2010

Aan: Het College van B&W
Betreft: Toenemend uitgaansgeweld Kerkstraat

Geacht college;

Meerdere malen heeft onze fractie kenbaar gemaakt zich zorgen te maken over met name het uitgaansgeweld in de Kerkstraat en de angst dat het zich uit zal breiden richten ‘de Markt’ en omgeving. Ook tijdens de discussie over cameratoezicht hebben we hiervoor weer aandacht gevraagd. Onze zorg was en is dat deze straat steeds meer overeenkomsten vertoont met de Rolderstraat. Ooit beiden aantrekkelijke straten die steeds meer afbrokkelen tot een niveau van snelwisselende en dubieuze horeca met dito bezoekers. Jammer genoeg vonden onze woorden geen gehoor bij u college en andere partijen. Het valt wel mee en gaat u maar rustig slapen.

Van dit rustige slapen is echter al lang geen sprake meer bij de bewoners van de Kerkstraat.
Uit gesprekken blijkt dat het elk weekend meerdere malen raak is. Het is echter zo gewoon geworden, dat de politie lang niet altijd meer reageert op meldingen van aanwonenden of de goede ondernemers aan deze straat.

Afgelopen weekend was het, als het niet zo triest was, om populair te zeggen weer volle Bingo.
Minimaal vier politieauto's met een onbekend aantal honden waren er nodig om de straat in bedwang te houden. College wij maken ons eveneens zorgen over de veiligheid van onze agenten bij de uitoefening van hun functie. Zelfs de officier van justitie werd uit haar nachtrust gerukt, om ter plaatse de situatie te kunnen beoordelen, zo melden ons ooggetuigen. Aardig detail was dat de officier adviseerde camera's te plaatsen om op deze wijze de amokmakers in de kraag te kunnen grijpen.

Wat ons betreft is de maat vol. Langer de kop in het zand steken zoals u nu al jaren doet levert niets op. Sterker, inwoners voelen zich in de steek gelaten en van het college valt weinig te verwachten.
PLOP voelt er niets voor om het recht van de sterkste in deze stad tot norm te verheffen.
Inwoners en de goede ondernemers moeten kunnen rekenen op hun stadsbestuur.

Wij hebben dan ook slechts twee vragen:

•    College wanneer ontwaakt u uit uw droom dat dit soort situaties in Assen niet voorkomen ?
•    En als u wakker bent en de realiteit onder ogen heeft gezien wat mogen wij en de betrokkenen van ons stadsbestuur verwachten ?

Mede namens veel verontruste inwoners;

Namens de PLOP fractie

Ruud Wiersema

Ook een  voor Assen?