Geslaagde poging om sloop tegen te houden van de historische panden.

De PLOP fractie is er op het allerlaatste moment in geslaagd de sloop tegen te houden van de historische panden aan de Witterstraat 35 en 37.
Doordat PLOP dondermiddag een zgn. ‘verzoek om voorlopige voorziening’ heeft ingediend bij de Asser rechtbank kan de voor vrijdag geplande sloop geen doorgang vinden. De slopers zullen moeten wachten tot het moment dat de voorzieningsrechter zich gebogen heeft over de legitimiteit van het verzoek.

 

{rokbox align=|right| title=|Teletekst pagina van RTV Drenthe.|}images/stories/verkiezingen/108-01.gif{/rokbox}

De historische panden op het voormalig Gasfabriekterrein zijn daarmee voorlopig gered van de ondergang.
Zowel PLOP als de Asser Historische Vereniging zijn van mening dat de gemeente voorbij gaat aan de historische waarde. Vooral het pand aan de Witterstraat 37 is voor Assen uniek te noemen. Dit omdat hier in de 19e eeuw het eerste Asser ziekenhuisje was gevestigd.
Naast de Asser Historische Vereniging zijn ook een groot aantal bewoners van de aangelegen woningen aan de Witterstraat van mening dat de panden moeten blijven staan.
Overigens was de sloop van beide panden niet voorzien. Dit is op te maken uit de uitspraak van de laatste bewoner dhr. Hof. Deze vertelde dat hem terugkeer in het vooruitzicht was gesteld, nadat de bodemsanering was afgerond.

{rokbox align=|left| title=|Ruud hangt de PLOPprotest posters op.|}images/stories/verkiezingen/witterstraat006.jpg{/rokbox}

Op bijgevoegde foto’s is o.a. fractievoorzitter Ruud Wiersema te zien, druk doende met het bevestigen van de PLOP protestposters aan het afscheidinghek.


[update]
Vrijdagmorgen waren Ruud Wiersema, Kees Boonzaaijer en André Dik van PLOP samen met Erik Appel van de asser Historische Vereniging al vroeg in de Witterstraat samen met iemand van RTVAssen voor een interview op locatie. Buurtbewoners stonden hen al op te wachten met koffie en gebak!
De voorman kwam op hen af met de mededeling dat de sloop opgeschort is. Gisteravond heeft de gemeente de aannemer en consorten op de hoogte gesteld, dus confrontatie is uitgebleven.

 

Reactie Kees Boonzaaijer bij RTVAssen:

 

Ook een  voor Assen?